GiddyUp biff med løkkompott

GiddyUp biff med løkkompott

oppskrift på giddyup steak servert med en søt og smakfull løk- og dato-kompotte. enkel å lage og perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer chilipulver
  • 2. 1 spiseskje malt kaffe
  • 3. 1 ½ spiseskje brunt sukker
  • 4. ½ teskje korianderpulver
  • 5. ½ teskje grovkvernet svart pepper
  • 6. ½ teskje kosher-salt
  • 7. ¼ teskje garam masala
  • 8. 1 (900 gram) flankesteik
  • 9. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 10. 4 store løk, skivet veldig tynt
  • 11. Kosher-salt
  • 12. 4 dadler, uten stein og hakket
  • 13. 1 spiseskje balsamicoeddik
  • 14. ½ kopp vann
  • 15. Grønnsaks- eller rapsolje, til smøring

Fremgangsmåte

  1. 11. For ruben: Bland sammen ingrediensene til ruben i en liten bolle, og pass på å jevne ut eventuelle brune sukkerklumper. Hell deretter halvparten av blandingen over én side av flankesteiken og masser inn i kjøttet. Vend steken og hell den andre halvparten av blandingen over kjøttet, og masser inn. Sett til side på benken i opptil 2 timer for å marinere. Du kan også marinere kjøttet over natten i kjøleskapet.
  2. 22. For kompotten: Varm opp olivenoljen i en veldig stor stekepanne over middels varme. Når oljen skinner (ikke røyker), tilsett løken, en klype salt, og rør for å dekke løken med olje. Dekk til og skru ned varmen til lav. Kok, og rør av og til, til løken får en dyp karamellfarge, ca. 45 minutter.
  3. 33. Varm opp grillen eller grillpannen over middels varme.
  4. 44. Når løken er karamellisert, tilsett dadlene, eddiken og vannet. Rør om og kok, dekket, i ytterligere 15 minutter.
  5. 55. Brett et tørkepapir i fire, hell litt vegetabilsk eller rapsolje på det, og tørk av grillpannen.
  6. 66. Når grillpannen er godt varm (oljen begynner lett å røyke), legg den rubbede steken på. Den skal frese når den kommer i kontakt – hvis den ikke gjør det, var pannen ikke varm nok. Dette er nøkkelen til å få en fin skorpe på steken! Etter 5 minutter på én side, snu steken og kok i ytterligere 4 til 5 minutter. Sjekk temperaturen; jeg liker min flankesteik medium-rare, så jeg tar den av når termometeret viser 125 grader Fahrenheit. Legg den på et skjærebrett, og dekk med folie; la kjøttet hvile i 5 minutter.
  7. 77. Skjær steken i tynne skiver på tvers av fibrene, på skrå. Hvis du ikke gjør det, vil ikke den verdifulle steken bli spesielt mør og dypt tilfredsstillende! Server med en klatt løkkompote på toppen.