Sjyltede eksotiske sopp med gnocchi og portvinsaus

Sjyltede eksotiske sopp med gnocchi og portvinsaus

en smakfull oppskrift på krydrede eksotiske sopp servert med gnocchi og portvinssaus, perfekt for en elegant middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 unser crimini-sopp, renset, delt i båter, vasket
  • 4 unser porcini- eller kantarellsopper, renset, delt i båter, vasket
  • 4 unser shiitakesopper, renset, delt i båter, vasket
  • 4 unser sjampinjongsopper, renset, delt i båter, vasket
  • 4 unser østerssopper, renset, delt i båter, vasket
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 sjalottløk, skrelt og hakket
  • 1 hvitløksfedd, skrelt og hakket
  • 4 unser portvin
  • 2 unser kremfløte
  • 1 spiseskje smør
  • 1 spiseskje revet Parmesanost
  • 1/4 teskje fersk marjann
  • 450 gram frossen gnocchi (kjøpt ferdigkokt)
  • Salt og pepper
  • 1 stor løk, skivet
  • 1 selleristang, hakket
  • 1 gulrot, hakket
  • 3 hvitløksfedd, skrelt og knust
  • Alle soppstilker, vasket
  • 1 teskje hele svarte pepperkorn
  • 1 laurbærblad
  • En liten knute med persille og timian, bundet sammen

Fremgangsmåte

  1. 1Surr sopp i en spiseskje olivenolje i en stor panne over høy varme. La det koke lett. Ta soppen ut av pannen, skru ned varmen og tilsett sjalottløk og hvitløk. Hell i portvin og la det redusere til halvparten. Tilsett silt soppkraft og kok opp. Ha i soppen og fløten, og la det småkoke i 5 til 10 minutter. Tilsett resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper.
  2. 2Kok opp de ovennevnte ingrediensene og 2 liter kaldt vann. La det småkoke i 30 minutter.