
Sjyltede eksotiske sopp med gnocchi og portvinsaus
en smakfull oppskrift på krydrede eksotiske sopp servert med gnocchi og portvinssaus, perfekt for en elegant middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 unser crimini-sopp, renset, delt i båter, vasket
- 4 unser porcini- eller kantarellsopper, renset, delt i båter, vasket
- 4 unser shiitakesopper, renset, delt i båter, vasket
- 4 unser sjampinjongsopper, renset, delt i båter, vasket
- 4 unser østerssopper, renset, delt i båter, vasket
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 sjalottløk, skrelt og hakket
- 1 hvitløksfedd, skrelt og hakket
- 4 unser portvin
- 2 unser kremfløte
- 1 spiseskje smør
- 1 spiseskje revet Parmesanost
- 1/4 teskje fersk marjann
- 450 gram frossen gnocchi (kjøpt ferdigkokt)
- Salt og pepper
- 1 stor løk, skivet
- 1 selleristang, hakket
- 1 gulrot, hakket
- 3 hvitløksfedd, skrelt og knust
- Alle soppstilker, vasket
- 1 teskje hele svarte pepperkorn
- 1 laurbærblad
- En liten knute med persille og timian, bundet sammen
Fremgangsmåte
- 1Surr sopp i en spiseskje olivenolje i en stor panne over høy varme. La det koke lett. Ta soppen ut av pannen, skru ned varmen og tilsett sjalottløk og hvitløk. Hell i portvin og la det redusere til halvparten. Tilsett silt soppkraft og kok opp. Ha i soppen og fløten, og la det småkoke i 5 til 10 minutter. Tilsett resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper.
- 2Kok opp de ovennevnte ingrediensene og 2 liter kaldt vann. La det småkoke i 30 minutter.