Bibas egen hummerpizza

Bibas egen hummerpizza

lær hvordan du lager biba's egen hummerpizza med denne enkle oppskriften. perfekt for en spesiell anledning eller helgehelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp varmt vann
  • 1/2 teskje fersk gjær
  • 1 1/2 kopp høygliende mel
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 1/2 kopp semuljemel
  • 1 teskje salt
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • Ytterligere 2 spiseskjeer hvetemel til utbaking
  • 1 hummer på 1 pund
  • 1 kopp kremfløte
  • 1 plommeformet tomat, delt i kvarter
  • 3 kvister persille med stilk
  • 4 hele pepperkorn
  • 1 unse ricotta salata
  • 1 unse parmesanost
  • 2 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 3 vårløk, skåret i små ringer
  • Kjøttet fra 1 pund hummer, satt til side

Fremgangsmåte

  1. 1For deigen: Bland de fire første ingrediensene og la den heve i én time. Tilsett de neste tre ingrediensene i det tørre, og tilsett deretter nok hvetemel til å samle deigen til en glatt, myk, men ikke klissete deig. La den stå ute i én time. Legg den i en oljet bolle. Dekk til og sett i kjøleskapet over natten. Bruk den neste dag.
  2. 2For kremen: Kok opp saltet vann og blanchér hummeren i syv minutter, deretter sjokkér den i en isvannbad.
  3. 3Fjern hodet fra hummeren til hummerkremssausen. Ta ut hummerkjøttet og skjær det i halvmåneformede biter på omtrent en tomme. Del hummerens kropp i to, og del den igjen i to. Legg kroppen i en kjele og dekk den med kremen. Tilsett persille, tomat og pepperkorn. La kremen småkoke sakte, og reduser den til omtrent halvparten. Fjern fra varmen og sil den. Riv parmesan og ricotta salada-osten. Skjær sjalottløk og hvitløk i skiver, og kok dem sakte i olivenolje til de er gjennomsiktige.
  4. 4For pizzaen: Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit).
  5. 5Del pizzadeigen i porsjoner på fem unser (ca. 140 gram), og trill dem forsiktig til baller. Bruk en liten kjevle og kjevle ut deigen på en lett melet overflate til en 28 cm (11 tommer) runding. Legg deigen på en melet pizzaspade eller på baksiden av et lite stekebrett som er melet. I en liten bolle, legg hummerbitene. Hell to unser (ca. 60 ml) av hummerkremen over i bollen. Strø deigen med begge ostene. Legg hummer og krem på toppen. Strø sjalottløk, hvitløk og litt av olivenoljen over. Pynt med skivede vårløk. Stek pizzaen på bunnen av en varm ovn, som er dustet med semolina eller mel, eller på en forvarmet pizzastein. Stek til pizzaen er gyllenbrun og sprø på bunnen.