
Sherry Trifle
Lær hvordan du lager en klassisk sherry trifle, en rik og smakfull dessert med lag av frukt, vaniljekrem og kjeks. Perfekt for fest og helg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. I en trifle- eller veldig stor glassbolle, forbered begge gelatinpakningene som anvist, men utelat ½ kopp vann. Sett bollen i kjøleskapet og la den avkjøles, ca. 30 til 40 minutter.
- 22. Dryss en jigger sherry over ladyfingrene. Arranger ladyfingrene i bollen med gelatin ved å dekke bunnen og sidene av bollen. Sett i kjøleskapet til det er stivt.
- 33. Fordel bærene over gelatinen og ladyfingrene. Forbered vaniljekremen som anvist. La kremen avkjøles til den er bare litt varm, omtrent 15 til 20 minutter.
- 44. Forsiktig dekke frukten og gelatinen med vaniljekrem; vær forsiktig så du ikke knuser frukten. Sett i kjøleskapet til det er avkjølt og stivnet, ca. 2 til 3 timer.
- 55. Rett før servering, pisk kremfløte og sirup sammen til stive topper. Ikke over-søt, kremen skal være lett smakssatt og rik. Legg et lag med pisket krem over toppen av trifleen.
- 66. Pynt med fersk frukt, strøssel eller mynteblader.
- 77. Merk: Oppbevar i kjøleskapet til den skal serveres; den piskede kremen vil falle sammen hvis den ikke serveres raskt. I tillegg, hvis du bruker for mye sherry, vil ikke gelatinen stivne.