Oransje-glassert skinke med små gulrøtter

Oransje-glassert skinke med små gulrøtter

oppskrift på saftig skinke glasert med appelsin, servert med søte baby gulrøtter. enkel å lage og perfekt for helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 (ca. 3,5 til 4,5 kg) røkt skinke med bein, med skinn
  • 2. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 3. 1 bunt ferske salvieblader
  • 4. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 5. 1 kopp (2 staver) usaltet smør, skåret i biter
  • 6. 2 mellomstore naveloransjer, tynne skiver, frø fjernet
  • 7. 2 kopper appelsinjuice
  • 8. 2 kopper lyst brunt sukker, pakket
  • 9. 1 kopp vann
  • 10. 1/4 teskje hele nellikspiker
  • 11. 2 kanelstenger
  • 12. 680 gram skrelte baby gulrøtter

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit).
  3. 33. Legg skinken i en stor stekepanne med fettsiden opp. Bruk en skarp kniv og skjær riller i skinken med ca. 5 cm mellomrom og 1,5 cm dype. Kutt diagonalt nedover for å danne et diamantmønster; krydre kjøttet rikelig med salt og pepper.
  4. 44. Hakk omtrent 8 salvieblader og legg dem i en bolle; bland med oljen for å lage en pasta. Gni salvie-olje-blandingen godt inn i hele skinken, og sørg for at smaken kommer inn i alle rillene. Stek skinken i 2 timer. Nå har du god tid til å lage appelsinglazeen.
  5. 55. For glazéen: Sett en kjele over middels varme. Tilsett smør, appelsiner, appelsinjuice, brunt sukker, vann og krydder. La væsken koke sakte ned til en sirupsaktig glasur; dette tar omtrent 30 til 40 minutter.
  6. 66. Etter at skinken har vært i ovnen i et par timer, hell appelsinglazeen over den, med fruktbitene og alt. Strø resten av salviebladene på toppen, og sett skinken tilbake i ovnen. Fortsett å koke i 1 ½ time, og pensle med saften hver 30. minutt.
  7. 77. Fordel gulrøttene rundt skinken og dekk dem med appelsinglazeen. Sett skinken inn i ovnen igjen og kok i ytterligere 30 minutter, til gulrøttene er møre, skinken er mørk og sprø, og hele retten glinser av en sukkersmakende glasur.
  8. 88. La skinken hvile på et skjærebrett før du skjærer den opp. Server gulrøttene og appelsinglazeen ved siden av.