
Oransje-glassert skinke med små gulrøtter
oppskrift på saftig skinke glasert med appelsin, servert med søte baby gulrøtter. enkel å lage og perfekt for helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forvarm ovnen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit).
- 33. Legg skinken i en stor stekepanne med fettsiden opp. Bruk en skarp kniv og skjær riller i skinken med ca. 5 cm mellomrom og 1,5 cm dype. Kutt diagonalt nedover for å danne et diamantmønster; krydre kjøttet rikelig med salt og pepper.
- 44. Hakk omtrent 8 salvieblader og legg dem i en bolle; bland med oljen for å lage en pasta. Gni salvie-olje-blandingen godt inn i hele skinken, og sørg for at smaken kommer inn i alle rillene. Stek skinken i 2 timer. Nå har du god tid til å lage appelsinglazeen.
- 55. For glazéen: Sett en kjele over middels varme. Tilsett smør, appelsiner, appelsinjuice, brunt sukker, vann og krydder. La væsken koke sakte ned til en sirupsaktig glasur; dette tar omtrent 30 til 40 minutter.
- 66. Etter at skinken har vært i ovnen i et par timer, hell appelsinglazeen over den, med fruktbitene og alt. Strø resten av salviebladene på toppen, og sett skinken tilbake i ovnen. Fortsett å koke i 1 ½ time, og pensle med saften hver 30. minutt.
- 77. Fordel gulrøttene rundt skinken og dekk dem med appelsinglazeen. Sett skinken inn i ovnen igjen og kok i ytterligere 30 minutter, til gulrøttene er møre, skinken er mørk og sprø, og hele retten glinser av en sukkersmakende glasur.
- 88. La skinken hvile på et skjærebrett før du skjærer den opp. Server gulrøttene og appelsinglazeen ved siden av.