Gouda- og øl-fonduebolle med brødskål

Gouda- og øl-fonduebolle med brødskål

oppskrift på gouda og øl fondue i brødskål. perfekt for deling og sosialt samvær. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 teskje Dijon-sennep
  • 2. Kosher-salt
  • 3. 1 hvitløksfedd, delt
  • 4. 2 epler, skåret i båter
  • 5. 2 modne pærer, skåret i båter
  • 6. 1,5 pund rundstykke av crusty brød
  • 7. 8 unser Gouda-ost, revet
  • 8. 8 unser sveitsisk Emmentaler-ost, revet
  • 9. 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 10. Én 12-unse flaske lagerøl
  • 11. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. For å lage brødkoppen, skjær av den øverste 1/4-delen av brødet med en serrated kniv og sett den til side. Hul ut brødet ved å kutte en sirkel rundt innsiden av brødet, og la en 2,5 cm bred kant være igjen. Dra ut det myke brødet med hendene, og pass på å la det være omtrent 2,5 cm kant i bunnen av koppen også. Skjær det fjernede brødet i terninger og sett det til side til dipping.
  3. 33. Plasser brødkoppen på et bakepapirkledd stekebrett og sett det inn i ovnen til det er gjennomvarmt og har fått en gyllen farge på innsiden, ca. 30 minutter.
  4. 44. I mellomtiden, for å lage fondue, bland Gouda- og Emmentaler-ostene med maisstivelsen i en middels stor bolle. Bland med fingrene til ostestrengene er dekket.
  5. 55. Bland øl og 1 ss sitronsaft i en middels non-reactiv kjele over middels varme til det begynner å dampe, men ikke koke, i 2–3 minutter. Tilsett osten i store håndfuller, og rør med en tresleiv. Fortsett å koke og røre til all osten er smeltet, ca. 5 minutter. Når det er jevnt, rør inn sennepen og den resterende 1 ss sitronsaft. Smak til med salt.
  6. 66. Ta brødkoppen ut av ovnen og la den avkjøle seg litt, ca. 5 minutter. Gni innsiden av koppen med de skårne sidene av hvitløksfeddet. Hell den varme fondueen i den varme brødkoppen. Server med epler, pærer og de reserverte brødterningene.