
Gouda- og øl-fonduebolle med brødskål
oppskrift på gouda og øl fondue i brødskål. perfekt for deling og sosialt samvær. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. For å lage brødkoppen, skjær av den øverste 1/4-delen av brødet med en serrated kniv og sett den til side. Hul ut brødet ved å kutte en sirkel rundt innsiden av brødet, og la en 2,5 cm bred kant være igjen. Dra ut det myke brødet med hendene, og pass på å la det være omtrent 2,5 cm kant i bunnen av koppen også. Skjær det fjernede brødet i terninger og sett det til side til dipping.
- 33. Plasser brødkoppen på et bakepapirkledd stekebrett og sett det inn i ovnen til det er gjennomvarmt og har fått en gyllen farge på innsiden, ca. 30 minutter.
- 44. I mellomtiden, for å lage fondue, bland Gouda- og Emmentaler-ostene med maisstivelsen i en middels stor bolle. Bland med fingrene til ostestrengene er dekket.
- 55. Bland øl og 1 ss sitronsaft i en middels non-reactiv kjele over middels varme til det begynner å dampe, men ikke koke, i 2–3 minutter. Tilsett osten i store håndfuller, og rør med en tresleiv. Fortsett å koke og røre til all osten er smeltet, ca. 5 minutter. Når det er jevnt, rør inn sennepen og den resterende 1 ss sitronsaft. Smak til med salt.
- 66. Ta brødkoppen ut av ovnen og la den avkjøle seg litt, ca. 5 minutter. Gni innsiden av koppen med de skårne sidene av hvitløksfeddet. Hell den varme fondueen i den varme brødkoppen. Server med epler, pærer og de reserverte brødterningene.