Bruschetta med ovnsbakte grønnsaker

Bruschetta med ovnsbakte grønnsaker

oppskrift på deilig bruschetta med ovnsbakte grønnsaker. perfekt for forrett eller lett middag, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 fedd vårhvitløk
  • 2. 1 brød med sprøtt, søtt italiensk eller fransk brød, skåret i skiver
  • 3. 1 stor hode radicchio
  • 4. 1 stor aubergine
  • 5. Olivenolje
  • 6. 1 eller 2 hoder hvitløk
  • 7. En klatt smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Gni hvitløken på brødskivene. Grill brødet på en toskansk grill.
  2. 22. Skjær auberginen i 1/4-tommers skiver. Salt og tørk dem mellom papirhåndklær. Del radicchioen i fire. Gni både radicchio og aubergine med olivenolje. Legg dem på bakepapirkledte stekeplater og kok i en forvarmet ovn på 175 °C (350 °F). Kok til radicchioen er visnet (eller grill den). Kok auberginen til den begynner å bli brun, ca. 10 til 15 minutter.
  3. 33. Rist 1 eller 2 hvitløkhoder. Skjær over toppen for å eksponere alle fedd (skjær en tredjedel ned). Drypp med olivenolje og strø over timian. Stek i en forvarmet ovn på 175 °C (350 °F), dekket i ca. 40 minutter. Fjern lokket, legg en klatt smør på. Stek i ytterligere 20 minutter til den karamelliserer. Når den er ferdigkokt, ta hele hvitløkhodet og klem ut feddet i en food processor.
  4. 44. Tilsett aubergine og radicchio i food processoren. Puls til blandingen blir en grov puré. Tilsett salt, pepper og olivenolje etter smak.