
Ingefærglasert perle-løk og pastinakk
Oppdag hvordan du lager gingerglazed pearl onions og parsnips - en deilig rett med ingefærglaze som passer perfekt som forrett eller tilbehør. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: høst
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Fyll en stor stekepanne eller gryte omtrent halvfull med vann; tilsett en klype salt, dekk til og kok opp. Ha i perleløken og kok i 1 minutt for å løsne skinnet, deretter sil av og skyll under kaldt vann. Bruk kjøkkensaks til å klippe av rotendene på løken, og skrell deretter av skinnet. Sett løken tilbake i pannen.
- 22. Tilsett pastinakk, ingefær, rosmarin, hvitløk, vin, sukker, 1/2 teskje salt og 1 kopp vann i pannen med løken. Kok opp over høy varme, og la det småkoke, rør av og til, til væsken har fordampet og grønnsakene er møre, ca. 15–20 minutter. (Hvis væsken fordamper for raskt, tilsett mer vann, 1/4 kopp av gangen.) Kast ingefær, hvitløk og rosmarin. (Grønnsakene kan forberedes opptil 3 timer i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
- 33. Skru ned varmen til middels høy; tilsett eddik, brandy og smør, og kok under omrøring til grønnsakene akkurat begynner å bli brune, 1–2 minutter. Tilsett 2 spiseskjeer vann og kok, sving pannen, til grønnsakene er glasert, ca. 1 minutt til. Krydre med salt og pepper, og topp med persille.
- 44. Per porsjon: Kalorier: 185; Totalt fett: 5 gram; Mettet fett: 3 gram; Protein: 2 gram; Totalt karbohydrater: 30 gram; Sukker: 12 gram; Fiber: 7 gram; Kolesterol: 13 milligram; Natrium: 122 milligram
- 55. Fotograf: Gentl & Hyers