Hasselnøttkylling

Hasselnøttkylling

Lær hvordan du lager en deilig hazelnut chicken med sprø nøttedekt og smakfull saus. Perfekt for en rask og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Fire kyllingbryst à 6 til 8 unser uten skinn og bein
  • 2. 1 1/4 kopp hasselnøtter
  • 3. 1 kopp panko-rasp
  • 4. Kosher-salt og finmalt svart pepper
  • 5. 2 store egg, lett pisket
  • 6. 6 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 7. 1 teskje honning
  • 8. 2 1/2 spiseskjeer sitronsaft
  • 9. 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 10. 1/2 kopp olivenolje
  • 11. 1 romainesalat, hakket
  • 12. 2 plommetomater, hakket
  • 13. 4 vårløk, hvite og grønne deler, skåret på skrå

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
  2. 22. Legg kyllingen på en arbeidsflate og bank den til en tykkelse på 2 centimeter med en kjøttbanker.
  3. 3 Ha hasselnøttene i en food processor og kjør til de er finhakket. Sett til side 3 spiseskjeer av nøttene, og bland resten med panko, 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper, og fordel jevnt på et bakepapirkledd stekebrett.
  4. 4 Krydre kyllingen med en klype salt og pepper.
  5. 5 Visp sammen eggene med 1/2 teskje salt, dypp hver kyllingbit i eggeblandingen og la overflødig renne av.
  6. 6 Vend kyllingen i nøtteblandingen slik at den er godt dekket.
  7. 7 Varm opp 1 1/2 spiseskje olje i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme til den er varm.
  8. 8 Stek kyllingen, to stykker om gangen, og brun den på hver side i ca. 2 minutter.
  9. 9 Stek resten av kyllingen med samme mengde olje, og tørk ut pannen etter behov.
  10. 10 Legg kyllingen på et stekebrett og ferdigsteke den i ovnen i ca. 6 minutter.
  11. 113. Mens kyllingen steker, visp sammen honning, sitronsaft, hvitløk og 1/4 teskje salt i en middels stor bolle.
  12. 12 Hell sakte olivenoljen i dressingen mens du visper.
  13. 13 Når dressingen er kremet og glatt, rør inn de reserverte 3 spiseskjeene med hasselnøtter.
  14. 14 Vend dressingen sammen med romaine-hjertene, cherrytomater og vårløk.
  15. 15 Server kyllingen sammen med salaten.