
Hasselnøttkylling
Lær hvordan du lager en deilig hazelnut chicken med sprø nøttedekt og smakfull saus. Perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 22. Legg kyllingen på en arbeidsflate og bank den til en tykkelse på 2 centimeter med en kjøttbanker.
- 3 Ha hasselnøttene i en food processor og kjør til de er finhakket. Sett til side 3 spiseskjeer av nøttene, og bland resten med panko, 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper, og fordel jevnt på et bakepapirkledd stekebrett.
- 4 Krydre kyllingen med en klype salt og pepper.
- 5 Visp sammen eggene med 1/2 teskje salt, dypp hver kyllingbit i eggeblandingen og la overflødig renne av.
- 6 Vend kyllingen i nøtteblandingen slik at den er godt dekket.
- 7 Varm opp 1 1/2 spiseskje olje i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme til den er varm.
- 8 Stek kyllingen, to stykker om gangen, og brun den på hver side i ca. 2 minutter.
- 9 Stek resten av kyllingen med samme mengde olje, og tørk ut pannen etter behov.
- 10 Legg kyllingen på et stekebrett og ferdigsteke den i ovnen i ca. 6 minutter.
- 113. Mens kyllingen steker, visp sammen honning, sitronsaft, hvitløk og 1/4 teskje salt i en middels stor bolle.
- 12 Hell sakte olivenoljen i dressingen mens du visper.
- 13 Når dressingen er kremet og glatt, rør inn de reserverte 3 spiseskjeene med hasselnøtter.
- 14 Vend dressingen sammen med romaine-hjertene, cherrytomater og vårløk.
- 15 Server kyllingen sammen med salaten.