Kurkuma-ristede kikerter- og linse-salat

Kurkuma-ristede kikerter- og linse-salat

oppskrift på en smakfull og sunn salat med ristede kikerter og linser, krydret med gurkemeie, perfekt for en lett lunsj eller middag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. Én boks (ca. 440 g) kikerter, skylt og avrent
  • 1 teskje rapsolje
  • 1/2 teskje kosher-salt
  • 1/2 teskje gurkemeie
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 1/4 teskje malt spisskummen
  • 2 kopper lavsalt kyllingkraft
  • 1/2 pund tørkede brune linser
  • 1 liten gul løk, delt i to
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 1 liten laurbærblad
  • 1 sitron, delt i to
  • 1/4 kopp hakkede, ristet røde paprika
  • 2 spiseskjeer hakket flatbladpersille

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 2Bland kikerter med olje, salt, gurkemeie, pepper og spisskummen i en bolle, og vend godt slik at de blir jevnt dekket. Overfør dem til en støpejernspanne og fordel dem jevnt utover. Stek kikertene til de er gyldne, ca. 45 minutter.
  3. 3I mellomtiden, kok opp kyllingkraften i en kjele over høy varme. Tilsett linser, løk, hvitløk, laurbærblad og halve sitronen. Kok til linseene er møre, ca. 18–20 minutter; sil av væsken. Husk å fjerne sitronen, løken, hvitløken og laurbærbladet.
  4. 4Bland kikertene, linseblandingen, den ovnsbakte røde paprikaen og persillen i en middels stor bolle. Press saften av den andre halve sitronen over og vend forsiktig sammen.