
Kurkuma-ristede kikerter- og linse-salat
oppskrift på en smakfull og sunn salat med ristede kikerter og linser, krydret med gurkemeie, perfekt for en lett lunsj eller middag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. Én boks (ca. 440 g) kikerter, skylt og avrent
- 1 teskje rapsolje
- 1/2 teskje kosher-salt
- 1/2 teskje gurkemeie
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 1/4 teskje malt spisskummen
- 2 kopper lavsalt kyllingkraft
- 1/2 pund tørkede brune linser
- 1 liten gul løk, delt i to
- 1 fedd hvitløk, knust
- 1 liten laurbærblad
- 1 sitron, delt i to
- 1/4 kopp hakkede, ristet røde paprika
- 2 spiseskjeer hakket flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2Bland kikerter med olje, salt, gurkemeie, pepper og spisskummen i en bolle, og vend godt slik at de blir jevnt dekket. Overfør dem til en støpejernspanne og fordel dem jevnt utover. Stek kikertene til de er gyldne, ca. 45 minutter.
- 3I mellomtiden, kok opp kyllingkraften i en kjele over høy varme. Tilsett linser, løk, hvitløk, laurbærblad og halve sitronen. Kok til linseene er møre, ca. 18–20 minutter; sil av væsken. Husk å fjerne sitronen, løken, hvitløken og laurbærbladet.
- 4Bland kikertene, linseblandingen, den ovnsbakte røde paprikaen og persillen i en middels stor bolle. Press saften av den andre halve sitronen over og vend forsiktig sammen.