Kurkuma-ristede kikerter- og linse-salat

Kurkuma-ristede kikerter- og linse-salat

oppskrift på en smakfull og sunn salat med ristede kikerter og linser, krydret med gurkemeie, perfekt for en lett lunsj eller middag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. Én boks (ca. 440 g) kikerter, skylt og avrent
  • 2. 1 teskje rapsolje
  • 3. 1/2 teskje kosher-salt
  • 4. 1/2 teskje gurkemeie
  • 5. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 6. 1/4 teskje malt spisskummen
  • 7. 2 kopper lavsalt kyllingkraft
  • 8. 1/2 pund tørkede brune linser
  • 9. 1 liten gul løk, delt i to
  • 10. 1 fedd hvitløk, knust
  • 11. 1 liten laurbærblad
  • 12. 1 sitron, delt i to
  • 13. 1/4 kopp hakkede, ristet røde paprika
  • 14. 2 spiseskjeer hakket flatbladpersille

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 22. Bland kikerter med olje, salt, gurkemeie, pepper og spisskummen i en bolle, og vend godt slik at de blir jevnt dekket. Overfør dem til en støpejernspanne og fordel dem jevnt utover. Stek kikertene til de er gyldne, ca. 45 minutter.
  3. 33. I mellomtiden, kok opp kyllingkraften i en kjele over høy varme. Tilsett linser, løk, hvitløk, laurbærblad og halve sitronen. Kok til linseene er møre, ca. 18–20 minutter; sil av væsken. Husk å fjerne sitronen, løken, hvitløken og laurbærbladet.
  4. 44. Bland kikertene, linseblandingen, den ovnsbakte røde paprikaen og persillen i en middels stor bolle. Press saften av den andre halve sitronen over og vend forsiktig sammen.