
Kurkuma-ristede kikerter- og linse-salat
oppskrift på en smakfull og sunn salat med ristede kikerter og linser, krydret med gurkemeie, perfekt for en lett lunsj eller middag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 22. Bland kikerter med olje, salt, gurkemeie, pepper og spisskummen i en bolle, og vend godt slik at de blir jevnt dekket. Overfør dem til en støpejernspanne og fordel dem jevnt utover. Stek kikertene til de er gyldne, ca. 45 minutter.
- 33. I mellomtiden, kok opp kyllingkraften i en kjele over høy varme. Tilsett linser, løk, hvitløk, laurbærblad og halve sitronen. Kok til linseene er møre, ca. 18–20 minutter; sil av væsken. Husk å fjerne sitronen, løken, hvitløken og laurbærbladet.
- 44. Bland kikertene, linseblandingen, den ovnsbakte røde paprikaen og persillen i en middels stor bolle. Press saften av den andre halve sitronen over og vend forsiktig sammen.