
Sprø blekksprut- og steinbittsalat med rød peppers- og mangovinagrette, mynte, koriander og cherrytomater
Oppdag oppskriften på en frisk og smakfull salat med sprø blekksprut, steinbark, paprika, mango, mynte, koriander og cherrytomater. Perfekt for sommeren!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For vinaigretten: Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til det er jevnt; smak til med honning, salt og pepper.
- 22. For krabbe- og bleksprutsalaten: Fyll en stor kjele med olje til omtrent halvfull og varm opp til 175 grader Celsius på et dypfriteringstermometer. Legg et stort fat eller en bakeplate med tørkepapir til side.
- 33. Visp sammen mel og 1 1/2 kopper vann i en stor bolle, og smak til med salt og pepper. Røren skal minne om pannekakerøre; hvis den er for tykk, tilsett mer vann, litt av gangen. Smak deretter til med salt og pepper.
- 44. Krydre bleksprut og krabbe med salt og pepper, og dypp i porsjoner i mel- og vannrøren, ca. en tredjedel av blekspruten av gangen, og la overflødig renne av. Friter til de er lett gyldne og sprø. Ta opp med en hullsleiv og la renne av på tørkepapir, og krydre umiddelbart med salt. Gjenta med resten av blekspruten og krabben, dypp i røren og friter i porsjoner.
- 55. Legg grønnfargene i en bolle og drypp over omtrent 1/4 kopp mango- og paprika-vinaigrette, og smak til med salt og pepper. Form grønnfargene til en høyde på et fat, og legg noen av de skivede cherrytomatpeppene oppå. Plasser bleksprut og krabbe rundt kanten av fatet, og drypp resten av vinaigretten over. Pynt med korianderblader og hakket mynte.