Søt maisis

Søt maisis

lær hvordan du lager deilig sweet corn ice cream med denne enkle oppskriften. perfekt for sommeren, med frisk smak av mais og kremet konsistens.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 stk. 414 g boks med kremet mais
  • 2. 1 ½ kopper halvhavmelk
  • 3. ½ kopp rømme
  • 4. ⅔ kopp sukker
  • 5. ½ teskje vaniljeekstrakt
  • 6. 5 store eggeplommer
  • 7. Karamellpopkorn eller bourbon, til pynt (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Lag vaniljekremen: Visp sammen mais, halv- og helmelk, rømme, sukker og vanilje i en middels stor kjele, og varm opp til kokepunktet over middels varme. Pisk forsiktig eggeplommene i en middels bolle. Hell sakte omtrent 1/4 kopp av den varme maisblandingen i de piskede eggeplommene, og rør godt. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen og varm opp igjen over middels varme. Kok under konstant omrøring med en tresleiv til blandingen tykner og dekker skjeen, ca. 5 minutter.
  2. 2Hell den varme vaniljekremen over i en blender og kjør til den er jevn (la lokket på blenderen være litt på gløtt for å slippe ut damp). Sil kremen gjennom en finmasket sikt over en stor bolle; kast eventuelle faste stoffer. Rør ofte til kremen har blitt avkjølt til romtemperatur. Legg plastfolie direkte på overflaten av kremen for å forhindre at det dannes skinn. Sett i kjøleskapet og la den bli kald, ca. 3 timer. (For raskere avkjøling kan du sette bollen med krem i en større bolle med isvann og røre til den er kald.)
  3. 3Frys kremen i en iskremmaskin i henhold til produsentens anvisninger. Overfør til en lufttett beholder og sett i fryseren til den er fast, ca. 2–3 timer.
  4. 4Server iskremen i skåler. Topp med karamellpopkorn eller en skvett bourbon, hvis ønskelig.
  5. 5Fotograf: Kang Kim