
Søt maisis
lær hvordan du lager deilig sweet corn ice cream med denne enkle oppskriften. perfekt for sommeren, med frisk smak av mais og kremet konsistens.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Lag vaniljekremen: Visp sammen mais, halv- og helmelk, rømme, sukker og vanilje i en middels stor kjele, og varm opp til kokepunktet over middels varme. Pisk forsiktig eggeplommene i en middels bolle. Hell sakte omtrent 1/4 kopp av den varme maisblandingen i de piskede eggeplommene, og rør godt. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen og varm opp igjen over middels varme. Kok under konstant omrøring med en tresleiv til blandingen tykner og dekker skjeen, ca. 5 minutter.
- 2Hell den varme vaniljekremen over i en blender og kjør til den er jevn (la lokket på blenderen være litt på gløtt for å slippe ut damp). Sil kremen gjennom en finmasket sikt over en stor bolle; kast eventuelle faste stoffer. Rør ofte til kremen har blitt avkjølt til romtemperatur. Legg plastfolie direkte på overflaten av kremen for å forhindre at det dannes skinn. Sett i kjøleskapet og la den bli kald, ca. 3 timer. (For raskere avkjøling kan du sette bollen med krem i en større bolle med isvann og røre til den er kald.)
- 3Frys kremen i en iskremmaskin i henhold til produsentens anvisninger. Overfør til en lufttett beholder og sett i fryseren til den er fast, ca. 2–3 timer.
- 4Server iskremen i skåler. Topp med karamellpopkorn eller en skvett bourbon, hvis ønskelig.
- 5Fotograf: Kang Kim