
Kyllingkroustade
Lær hvordan du lager en deilig chicken croustade med denne enkle oppskriften. Perfekt for forretter eller middager, med kort forberedelsestid og god smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 brød av mykt, hvitt brød, skåret i 30 skiver
- 1 spiseskje olivenolje, pluss litt ekstra til muffinsformer
- 3/4 kopp kremfløte
- 1/2 pund rå kyllingbryst, skåret i små terninger
- 1/4 pund prosciuttoskinke, skåret i små terninger
- Nykvernet svart pepper etter smak
- 1 eggeplomme
- 1/4 kopp revet Parmesanost, pluss mer etter behov til topping
- 1 spiseskje hakket fersk basilikum
- 1 spiseskje hakket fersk flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
- 2Med en kjevle, kjevle ut hver brødskive til tynn. Stikk ut brødet med en rund utstikker på 3,8 cm i diameter og kjevle det igjen for å flattrykke. Smør små muffinsformer med olje og plasser brødskivene i formene. Stek til de er gylne. Oppbevar croustadeskallene tørt og dekket.
- 3Reduser kremen til halvparten og sett til side til den skal brukes.
- 4Stek kyllingen i 1 ss olje til den er halvt gjennomstekt. Tilsett prosciutto og fortsett å steke til det er gjennomvarmt og kyllingen er ferdigkokt.
- 5Tilsett kremen og svart pepper etter smak; la det småkoke.
- 6Hell litt varm krem i eggeplommen for å temperere, og rør det deretter inn i gryten, vær forsiktig så det ikke koker.
- 7Tilsett osten, basilikum og persille. Juster krydderet.
- 8Fyll croustadeskallene med blandingen; dryss over litt ekstra revet Parmesan og brun lett under en grill eller salamander.
- 9Server varm.





