Kyllingkroustade

Kyllingkroustade

Lær hvordan du lager en deilig chicken croustade med denne enkle oppskriften. Perfekt for forretter eller middager, med kort forberedelsestid og god smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 brød av mykt, hvitt brød, skåret i 30 skiver
  • 2. 1 spiseskje olivenolje, pluss litt ekstra til muffinsformer
  • 3. 3/4 kopp kremfløte
  • 4. 1/2 pund rå kyllingbryst, skåret i små terninger
  • 5. 1/4 pund prosciuttoskinke, skåret i små terninger
  • 6. Nykvernet svart pepper etter smak
  • 7. 1 eggeplomme
  • 8. 1/4 kopp revet Parmesanost, pluss mer etter behov til topping
  • 9. 1 spiseskje hakket fersk basilikum
  • 10. 1 spiseskje hakket fersk flatbladpersille

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.
  2. 22. Med en kjevle, kjevle ut hver brødskive til tynn. Stikk ut brødet med en rund utstikker på 3,8 cm i diameter og kjevle det igjen for å flattrykke. Smør små muffinsformer med olje og plasser brødskivene i formene. Stek til de er gylne. Oppbevar croustadeskallene tørt og dekket.
  3. 33. Reduser kremen til halvparten og sett til side til den skal brukes.
  4. 44. Stek kyllingen i 1 ss olje til den er halvt gjennomstekt. Tilsett prosciutto og fortsett å steke til det er gjennomvarmt og kyllingen er ferdigkokt.
  5. 55. Tilsett kremen og svart pepper etter smak; la det småkoke.
  6. 66. Hell litt varm krem i eggeplommen for å temperere, og rør det deretter inn i gryten, vær forsiktig så det ikke koker.
  7. 77. Tilsett osten, basilikum og persille. Juster krydderet.
  8. 88. Fyll croustadeskallene med blandingen; dryss over litt ekstra revet Parmesan og brun lett under en grill eller salamander.
  9. 99. Server varm.