Ristet blomkål og brokkoli

Ristet blomkål og brokkoli

en enkel oppskrift på ovnsbakt blomkål og brokkoli, perfekt som tilbehør eller lett måltid. sunn og smakfull vegetarmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 liten hodekål (ca. 900 gram), delt i buketter
  • 2. 2 store broccolistilker (ca. 450 gram), delt i buketter
  • 3. 1 hvitløkshode, delt i fedd
  • 4. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 5. 1/2 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  3. 33. Legg blomkål og brokkoli i en ildfast form på 23 x 33 cm, vend dem med olivenolje, og strø over salt. Dekk formen og stek i 30 minutter. Fjern lokket, rør om og kok i ytterligere 30 til 40 minutter, til grønnsakene er møre og har fått en fin brunfarge, av og til med å røre om.