
Puff pastry med bringebær og appelsinsabayon
Lær hvordan du lager deilige puff pastries fylt med friske bringebær og en luftig appelsin-sabayon. Perfekt som dessert eller til kaffekosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For de butterdeigskvadratene: Forvarm ovnen til 200 °C. Rull forsiktig ut butterdeigen og kutt ut tolv 7,5 x 7,5 cm store kvadrater. Legg et bakepapir eller en non-stick silikonmatte på et stekebrett. Fordel kvadratene jevnt på stekebrettet, og pensle lett med krem. Stek i ovnen til de er gylne og luftige, ca. 10–15 minutter. Overfør puffene til en avkjølingsrist for å avkjøle.
- 22. For appelsinsabayon: Bland sukker og eggeplommer i en stor metallbolle. Sett bollen over en kjele med småkokende vann (dobbeltkoker) og visp til eggeplommene blir lyse gule. Fortsett å vispe over lav til middels varme til blandingen begynner å tykne, ca. 10 minutter. Tilsett appelsinjuice og -zest, og fortsett å vispe slik at sausen tykner igjen. Rør inn likøren og visp til den er godt blandet, og sabayon er lett, luftig og har god volum, ca. 2 minutter til.
- 3Anrett bringebær og butterdeigskvadratene på en tallerken (hvis du serverer på individuelle tallerkener, bruk to puff per tallerken). Drypp med honning og hell sabayon over og rundt bringebærene og butterdeigskvadratene. Sikt over melis.