Dødelige krabbekaker og bitter salat med søt paprika-dressing

Dødelige krabbekaker og bitter salat med søt paprika-dressing

Oppdag hvordan du lager deilige killer crab cakes og en frisk bitter salat med søt rød peppersaus. Perfekt til sommermåltider og lett å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1. 1 stiv potet, skrelt og tynne skiver
  • 2. 2 fedd hvitløk
  • 3. Grovt salt
  • 4. En håndfull fersk flatbladpersille
  • 5. Noen kvister fersk timian, blader finhakket
  • 6. 1/2 sitron, revet skall og saften
  • 7. 1/2 teskje knuste rød pepperflak
  • 8. 2 (170 grams) bokser fersk krabbekjøtt, tilgjengelig ved fersk sjømatdisk
  • 9. 7 spiseskjeer ekstra jomfrolivolje, delt
  • 10. 2 grillede røde paprika
  • 11. 1 liten sjalottløk, hakket
  • 12. 2 teskjeer sukker
  • 13. 2 spiseskjeer rødvinseddik
  • 14. Svart pepper
  • 15. 1 liten escarole, hakket
  • 16. 1 liten hodesalatradicchio, hakket
  • 17. 1 endivie, hakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok potetene i kokende vann i 6 til 7 minutter til de er møre, sil av vannet, og spre dem utover en stor flat overflate for å avkjøle og tørke i 5 minutter. Knus hvitløken med salt til en pasta og tilsett den i potetene sammen med timian, persille, sitronskall og knuste rød pepperflak. Føl gjennom krabben mens du tilsetter den for å sjekke etter skjell. Bland alt godt sammen og form til 4 store, 4 til 5 tommer store, fantastiske krabbekaker.
  2. 22. Varm opp 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje i en non-stick stekepanne over middels til middels høy varme. Legg krabbekakene i pannen og stek i 5 minutter på hver side, eller til de er dyp gyldenbrune.
  3. 33. Bland de grillede røde paprikaene, sjalottløk, sukker, saften av 1/2 sitron og rødvinseddiken i en food processor. Hell i den resterende 1/4 koppen ekstra virgin olivenolje og lag en dressing. Stopp prosessoren og smak til med salt og pepper. Bland grønnsakene i en salatbolle og vend dressingen inn. Juster med salt og pepper etter smak. Server krabbekakene på en seng av salat.