Kokte vårløk og tomater

Kokte vårløk og tomater

oppskrift på stekte vårløk og tomater. enkel å lage, perfekt som forrett eller tilbehør. oppdag en frisk og smakfull rett til sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1. 2 spiseskjeer usaltet smør, delt i biter, pluss mer til smøring av formen
  • 2. 1 boks på 28 gram San Marzano-tomater, drenert, saften beholdes
  • 3. 2 spiseskjeer mørkebrunt sukker
  • 4. 4 hvitløksfedd, skivet
  • 5. 2 teskjeer hakket fersk persille
  • 6. 2 teskjeer hakket fersk estragon
  • 7. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 8. En klype rød pepperflak
  • 9. 6 bunt med vårløk

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en 23x33 cm bakeform. Knus tomatene i formen og tilsett 1 kopp av den reserverte juicen. Strø over brunt sukker, hvitløk, persille, estragon, 1 teskje salt, 1/4 teskje pepper og rød pepperflak.
  2. 22. Skjær de hvite og lysegrønne delene av vårløkene i 5-8 cm lange biter og tilsett i tomatblandingen. Hakk omtrent 1 kopp av vårløkenes grønne deler grovt og tilsett sammen med 1/4 kopp vann. Fordel smør i små klatter over, dekk med folie og stek til vårløken er myk, ca. 35-40 minutter. Fjern folien, øk ovnstemperaturen til 230 grader Celsius og stek videre til sausen har tyknet, ca. 20 minutter.
  3. 33. Fotografert av Anna Williams