
Kokte vårløk og tomater
oppskrift på stekte vårløk og tomater. enkel å lage, perfekt som forrett eller tilbehør. oppdag en frisk og smakfull rett til sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en 23x33 cm bakeform. Knus tomatene i formen og tilsett 1 kopp av den reserverte juicen. Strø over brunt sukker, hvitløk, persille, estragon, 1 teskje salt, 1/4 teskje pepper og rød pepperflak.
- 22. Skjær de hvite og lysegrønne delene av vårløkene i 5-8 cm lange biter og tilsett i tomatblandingen. Hakk omtrent 1 kopp av vårløkenes grønne deler grovt og tilsett sammen med 1/4 kopp vann. Fordel smør i små klatter over, dekk med folie og stek til vårløken er myk, ca. 35-40 minutter. Fjern folien, øk ovnstemperaturen til 230 grader Celsius og stek videre til sausen har tyknet, ca. 20 minutter.
- 33. Fotografert av Anna Williams