
Asparges med kremet estragonvinaigrette
Lær hvordan du lager en deilig forrett med asparges og en kremet estragonvinaigrette. Enkel å lage og perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1 bunt asparges, endene trimmet (ca. 450 gram)
- 2 spiseskjeer olivenolje
- Koshersalt og nykvernet svart pepper
- Vårløksblandet salat, til servering
- Kremet urtevinaigrette, oppskrift følger
- 2 spiseskjeer majones
- 2 spiseskjeer hvitvinseddik
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 1 spiseskje hakket frisk estragon
- 1/2 liten sjalottløk, finhakket
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 3Legg aspargesen i en enkelt rad på det forberedte stekebrettet. Drypp over olivenolje, vend godt, og krydre med litt salt og pepper. Stek til den er mør, ca. 15 minutter.
- 4Server på en seng av vårblader og drypp over den kremete urtevinaigretten.
- 5Ha majones, eddik, sennep, estragon og sjalottløk i en bolle, og visp til det er glatt og godt emulsifisert.





