Asparges med kremet estragonvinaigrette

Asparges med kremet estragonvinaigrette

Lær hvordan du lager en deilig forrett med asparges og en kremet estragonvinaigrette. Enkel å lage og perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1 bunt asparges, endene trimmet (ca. 450 gram)
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • Koshersalt og nykvernet svart pepper
  • Vårløksblandet salat, til servering
  • Kremet urtevinaigrette, oppskrift følger
  • 2 spiseskjeer majones
  • 2 spiseskjeer hvitvinseddik
  • 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 1 spiseskje hakket frisk estragon
  • 1/2 liten sjalottløk, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Legg et bakepapir på et stekebrett.
  3. 3Legg aspargesen i en enkelt rad på det forberedte stekebrettet. Drypp over olivenolje, vend godt, og krydre med litt salt og pepper. Stek til den er mør, ca. 15 minutter.
  4. 4Server på en seng av vårblader og drypp over den kremete urtevinaigretten.
  5. 5Ha majones, eddik, sennep, estragon og sjalottløk i en bolle, og visp til det er glatt og godt emulsifisert.