
Flammet filet mignon med gressløkssmør
Lær hvordan du lager flaming filet mignon med chive butter. En sofistikert og smakfull hovedrett som imponerer gjestene dine. Perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Legg smør i en blandingsbolle, krydre med salt og pepper, og rør til det er godt blandet og mykt. Ta et stykke plastfolie på ca. 30 cm og legg det på benken. Skje ut smøret midt på plastfolien, og legg gressløken i midten oppå smøret. Dra plastfolien over smøret og klem godt igjen endene, og hold plasten stramt i hver ende. Dra deretter blandingen mot deg slik at den former seg til en stram pølse. (eller tenk på å rulle en sushirull). Gressløken vil være i midten omgitt av smør. Knyt en knute i begge ender av smørpølsen, og legg den i fryseren til du er klar til å legge den oppå den kokte fileten.
- 22. Krydre filetene med litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne på middels høy varme til den er varm, og tilsett litt olivenolje. Legg filetene i pannen og stek til de er medium-rare, ca. 5 til 7 minutter på hver side. Ta pannen av varmen og hell brandy i pannen. Løft forsiktig pannen mot flammen for å flambere. Når flammene har brent ut, tar du filetene ut av pannen. Ta smøret ut av fryseren og skjær det i fire tynne skiver, og legg én skive på hver filet. Server steaks mens de er varme.