
BC sjømat chowder poutine
Lær hvordan du lager en unik bc seafood chowder poutine, en deilig kombinasjon av sjømat og kanadisk poutine. Perfekt for en smakfull kveld.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 teskje korianderfrø
- 1 teskje fennikelfrø
- 1 teskje hvite pepperkorn
- 4 hvitløksfedd, skivet
- 4 sjalottløk eller 1 liten løk, skivet
- 1 spiseskje smør
- 900 gram ferske blåskjell
- 1 ½ kopp tørr hvitvin (jeg bruker sauvignon blanc)
- 6 til 8 kvister fersk timian, pluss mer etter ønske
- 3 laurbærblad
- 900 gram ferske blåskjell
- 1 pund røkt bacon, skåret i 1/2-tommers lardons
- 1 stang pluss 3 spiseskjeer smør
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2 sjalottløk, finhakket
- ½ kopp hvitvin
- ½ kopp hvetemel
- 4 kopper kald helmelk
- 1 kopp gulrøtter, i 1/3-tommers terninger
- 1 kopp selleri, i 1/3-tommers terninger
- 1 kopp fennikel, i 1/3-tommers terninger
- 4 spiseskjeer finhakket fersk flatbladpersille
- Salt
- Finhakkede gressløk eller vårløk, til pynt
Fremgangsmåte
- 1For suppen: Surr koriander, fennikelfrø, pepperkorn, hvitløk og sjalottløk i smør i en tykkbunnet gryte (dette vil hjelpe med å kontrollere varmen slik at du ikke brenner ingrediensene). Når sjalottløken er gjennomsiktig, tilsett blåskjell, hvitvin, timian og laurbærblad. Dekk til gryten for å dampe blåskjellene, og når de begynner å åpne seg, tilsett blåskjellene. La det småkoke forsiktig, dekket, for å åpne blåskjellene og de resterende skjellene, ca. 3 minutter.
- 2Når alle skjellene er åpne, sil av væsken og sett den til side, og la skalldyrene avkjøle litt til du kan håndtere dem. Skjær ut kjøttet fra alle skjellene, oppbevar i kjøleskapet og sett til side til sausen. Kast grønnsakene og urtene.
- 3Til sausen: Kok baconet i den samme gryten over middels varme for å frigjøre fettet. Dette vil hjelpe med å lage roux senere. Når baconet begynner å bli brunt, tilsett 3 ss smør, hvitløk og sjalottløk. Fortsett å surre over middels varme til sjalottløken er gjennomsiktig. Tilsett hvitvinen og kok inn til nesten tørr (au sec). Tilsett den reserverte skalldyrkraften og kok inn til halvparten. Fjern fra varmen og sett til side på komfyren.
- 4Smelt resten av smøret (1 stikk) i en separat liten gryte eller dyp stekepanne til det begynner å boble, og rør inn melet godt med en tresleiv, slik at det blandes uten klumper. Kok i 3 til 5 minutter over middels varme mens du rører jevnlig. Tilsett rouxen i baconpannen, og sett den tilbake på middels varme. Tilsett den kalde melken mens du rører konstant. Kok opp, og skru ned til lavere varme for å la sausen småkoke. Du må følge med