
Nachos på min måte
Lær hvordan du lager deilige nachos på din egen måte med denne enkle oppskriften. Perfekt for helgen eller når du vil ha en smakfull snack.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 store-hemmelige tomater (ca. 1,1 kg), kjernet
- 1 stor rød løk
- 1 serranosk chili, uten stilk
- 1 kopp fersk koriander (blader og stilker)
- 1 spiseskje meksikansk øl (drikk resten!)
- Saften av 1 lime
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 170–225 gram nduja (myk italiensk salami; tilgjengelig på boccalone.com)
- 1 pose hvite mais-tortillachips (8–10 oz)
- 1 bunt vårløk, tynnsnittet
- 2 kopper hermetiske pintobønner, drenert og skylt
- Finrevet skall av 1 lime
- 12 reddiker, tynnsnittet
- 1 kopp queso fresco
- 1 kopp ferske maiskjerner
- 2 spiseskjeer sylteagurkjalapeñoskiver, drenert, eller mer etter smak
- 2 hass-avokadoer
- 1/2 kopp ferske korianderblader
Fremgangsmåte
- 1Lag salsaen: Grovhakk tomatene, løk og chilipepper og overfør til en food processor. Tilsett koriander og øl, og kjør til en grov, jevnt blandet konsistens. Rør inn limesaft, 1 teskje salt og pepper etter smak.
- 2Lag nachosene: Forvarm ovnen til 150°C (300°F). Stek ndujaen i en stekepanne over middels varme i 3 til 4 minutter, til den får en løs, skjeaktig konsistens. Bland tortillachipsen med vårløk, bønner, limeskall, reddiker, ½ kopp queso fresco, mais og sylteagurkjeler i en stor bolle. Tilsett den stekte ndujaen og bland godt. Ha blandingen i en ovnsfast form, og topp med resten av queso frescoen. Stek til nachosene er gjennomvarme (osten vil ikke smelte helt), ca. 10 minutter.
- 3Legg litt salsa på toppen av nachosene (restene kan brukes til dipp). Del avokadene i to, fjern steinen og hakk innmaten i skallet. Skje ut avokadobitene og legg dem på toppen av nachosene sammen med korianderen.
- 4Fotograf: Yunhee Kim