Apple Charlotte

Apple Charlotte

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull apple charlotte. Perfekt som dessert til enhver anledning. En klassisk oppskrift med epler og kakebunn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 4 spiseskjeer usaltet smør, pluss 10 spiseskjeer, myknet
  • 2. 2,7 kilo blandede, syrlige eple, skrellet, kjernet og hakket
  • 3. 1/2 teskje sitronskall, pluss 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 4. 3/4 kopp sukker
  • 5. 1 teskje kanel
  • 6. 1/2 teskje malt muskatnøtt
  • 7. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 8. 22 skiver tynne, hvite brødskiver, uten skorpe
  • 9. Pisket krem eller iskrem, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Slik lager du denne oppskriften:
  2. 21. Spesialutstyr: en Charlotte-form eller en flatbunnet, ovnsfast kasserolle på 2 liter.
  3. 32. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smelt 4 spiseskjeer smør i en stor kjele over middels varme. Tilsett eplene, sitrusskall, sitronsaft, sukker, kanel, muskatnøtt og vanilje. Dekk til og kok til eplene er myke og blandingen blir tykk, omtrent 50 minutter. Fjern fra varmen og la det avkjøle mens du gjør klar brødet.
  4. 43. Legg 4 skiver brød i en firkant på en flat overflate. Plasser Charlotte-formen opp ned på brødet og tegn opp åpningen med en skarp kant. (Alternativt kan du bruke en ovnsfast kasserolle på 2 liter.) Klipp ut brødet langs den tegnede linjen og pensle begge sider med det myke smøret. Pass på at brødet passer i bunnen av formen. Del 1/3 av brødskivene i to på langs. De skal ha omtrent samme høyde som formen. Smør de halverte skivene med det myke smøret og plasser dem mot innsiden av formen, overlappende som en fan. Fyll formen med epleblandingen. Kutt de resterende 7 skivene i trekanter, pensle med smør og legg dem som en fan over toppen, og trykk dem lett på plass i toppen av formen.
  5. 54. Stek til brødet er gyldent, ca. 30 minutter. La formen avkjøle i 15 minutter. Bruk en kniv rundt innsiden av formen for å løsne den før du snur den ut på serveringsfat. Server varm med pisket krem eller iskrem.