
Panna Cotta med ovnsbakte fiken og balsamico
oppskrift på deilig panna cotta med roaste fiken og balsamico, perfekt for en sommerdessert eller spesielle anledninger
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: 6 serveringsfat (6 unser).
- 22. I en liten bolle, legg gelatinplatene i kaldt vann for å myke dem opp.
- 33. I en liten kjele, bland kremfløte og 1 kopp sukker.
- 4 Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
- 5 Tilsett frøene og vaniljestangen i kjelen.
- 6 Visp for å blande.
- 7 Kok opp blandingen og slå av varmen umiddelbart.
- 8 Ta gelatinplatene ut av det kalde vannet og visp dem inn i den varme kremblandingen.
- 9 Fjern og kast vaniljestangen.
- 10 Hell umiddelbart over i serveringsfat og sett i kjøleskapet i 2–3 timer eller over natten.
- 114. Forvarm ovnen til 175 °C (350 °F).
- 12 Vend fikenene sammen med resten av sukkeret og balsamicoen.
- 13 La det trekke i ca. 15 minutter.
- 14 Stek i den forvarmede ovnen i 15 minutter, eller til fikenene er myke og sukkeret og balsamicoen har begynt å karamellisere på fikenene.
- 155. Topp panna cottaen med de ovnsbakte fikenene.