Panna Cotta med ovnsbakte fiken og balsamico

Panna Cotta med ovnsbakte fiken og balsamico

oppskrift på deilig panna cotta med roaste fiken og balsamico, perfekt for en sommerdessert eller spesielle anledninger

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 4 gelatinplater
  • 2. 4 kopper kremfløte
  • 3. 1 kopp sukker, pluss 2 spiseskjeer
  • 4. 1 vaniljestang
  • 5. 1 pint fiken, delt i to på langs
  • 6. 1/4 kopp høykvalitets balsamicoeddik

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: 6 serveringsfat (6 unser).
  2. 22. I en liten bolle, legg gelatinplatene i kaldt vann for å myke dem opp.
  3. 33. I en liten kjele, bland kremfløte og 1 kopp sukker.
  4. 4 Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  5. 5 Tilsett frøene og vaniljestangen i kjelen.
  6. 6 Visp for å blande.
  7. 7 Kok opp blandingen og slå av varmen umiddelbart.
  8. 8 Ta gelatinplatene ut av det kalde vannet og visp dem inn i den varme kremblandingen.
  9. 9 Fjern og kast vaniljestangen.
  10. 10 Hell umiddelbart over i serveringsfat og sett i kjøleskapet i 2–3 timer eller over natten.
  11. 114. Forvarm ovnen til 175 °C (350 °F).
  12. 12 Vend fikenene sammen med resten av sukkeret og balsamicoen.
  13. 13 La det trekke i ca. 15 minutter.
  14. 14 Stek i den forvarmede ovnen i 15 minutter, eller til fikenene er myke og sukkeret og balsamicoen har begynt å karamellisere på fikenene.
  15. 155. Topp panna cottaen med de ovnsbakte fikenene.