nesten uten melkesjokoladekake

nesten uten melkesjokoladekake

oppskrift på nesten melkefri sjokoladekake med dyp sjokoladesmak. enkel å lage, perfekt som dessert eller til helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2. 2 spiseskjeer sukker
  • 3. 2 spiseskjeer hvetemel
  • 4. Melis, til pynt
  • 5. 450 gram fin kvalitet bittersøt sjokolade, finhakket
  • 6. 10 spiseskjeer smør
  • 7. 5 egg
  • 8. Serveringsforslag: søtet pisket krem eller crème anglaise

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 22. Kled en rund springform på 23 cm med bakepapir.
  3. 33. I et vannbad, pisker du ofte mens du smelter sjokoladen og smøret. La det stå i 5 minutter for å avkjøle litt, deretter overfør det til en elektrisk mikser utstyrt med visp. Tilsett eggene og pisk på høy hastighet i 10 minutter. Tilsett vaniljen.
  4. 44. Bland sukker og mel, og vend forsiktig denne blandingen inn i den piskede sjokoladebasen.
  5. 55. Hell røren i den forberedte formen og stek til kaken er fast, men fortsatt fuktig i midten, ca. 15 minutter.
  6. 66. Avkjøl kaken, snu den deretter opp ned på et serveringsfat. Dryss med melis og server med pisket krem eller i en skål med crème anglaise.