
Grillet lammerygg marinert i soyasaus og ingefær, servert med Hunan-inspirert aubergine og miso- og plommesaus
Oppdag hvordan du lager smakfull grillet lammekotelett marinert med soy og ingefær, servert med hunan-stil aubergine og miso- og plommesaus for en spennende middagsopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For å lage soy- og ingefærmarinaden: Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt til det er jevnt fordelt.
- 22. For lammet: Pakk lammekotelettens bein inn i aluminiumsfolie. (Dette vil minimere eksponeringen av beinene for marinaden og forhindre at de blir svarte under grilling.) Mariner lammeryggene i kjøleskapet i 1 time.
- 33. Forvarm grillen. Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 44. Over høy varme, grill lammeryggene til de er pent merket og har en gyllenbrun farge. Fjern aluminiumsfolien som dekker beinene. Overfør til en forvarmet ovn for å fullføre stekingen til medium rare eller ønsket stekegrad.
- 55. Del hver lammerygg i 4 doble kotelettstykker. Server på en seng av Hunan-stil aubergine, med halvparten av miso- og plommesausen over, pyntet med koriander og myntedressing. Pynt med julienne av grønn løk og kvister av koriander.
- 66. I en liten kjele, kok opp vann. Blansjer hvitløkskivene i 30 sekunder. Sil av vannet. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett og la avkjøle.
- 77. Forvarm oljen i en dypfryer til 180°C (360°F).
- 88. I en liten bolle, bland de tre typene soyasaus. Sett til side. I en wok eller stor sautépanne, over høy varme, tilsett peanøttoljen. Stek den blansjerte hvitløken til den er gyllenbrun. Tilsett sukkeret og fortsett å steke under omrøring til hvitløken er godt dekket. Tilsett chilipasta. Deglaser med risvin og eddik. Kok opp, senk deretter varmen og la det småkoke til sausen tykner litt. Rør inn soyasausblandingen og la det småkoke i ytterligere 2 minutter.
- 99. Bland maisstivelsen med vann i en liten bol