Ferske lakseburgere

Ferske lakseburgere

oppskrift på ferske lakseburgere som er perfekte for en sunn og smakfull middag. enkel å lage og full av frisk smak. prøv dem i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 5 hamburgerbrød
  • 2. 570 gram skinnfri laksefilet (helst villfanget)
  • 3. 2 spiseskjeer majones
  • 4. 2 teskjeer Dijon-sennep
  • 5. 2 teskjeer finhakket jalapeño
  • 6. 1 teskje finrevet sitronskall
  • 7. 1 liten hvitløksfedd, finrevet
  • 8. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 9. 1 spiseskje finhakket frisk gressløk
  • 10. 1 spiseskje finhakket frisk persille
  • 11. Vegetabilsk olje, til grillristene
  • 12. Grønn salat
  • 13. Skivet tomat
  • 14. Skivet rødløk
  • 15. Sylteagurk
  • 16. Sennep
  • 17. Majones

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm en grill til middels høy varme.
  2. 22. Riv en av hamburgerbrødene i små biter og kjør dem i en food processor til de er finmalt. Del laksefileten i to. Skjær den ene halvdelen i store biter og den andre i små terninger. Tilsett de store bitene i food processoren sammen med brødsmulene, og tilsett majones, Dijon-sennep, jalapeño, sitronskall, hvitløk, 1/2 teskje salt og et par kverninger svart pepper. Kjør til lakseblandingen er malt til en jevn pasta. Overfør blandingen til en middels stor bolle og rør inn de terningene av laks. Vend inn gressløk og persille.
  3. 33. Form lakseblandingen til fire 2 cm tykke burgere.
  4. 44. Pensle grillristene lett med olje. Grill burgerne, snu en gang, til de er godt merket på begge sider og akkurat gjennomstekt, 4 til 5 minutter per side.
  5. 55. I mellomtiden, del de resterende fire hamburgerbrødene og rist dem lett.
  6. 66. Monter burgerne med salat, tomat, rødløk, sylteagurk, sennep og majones.