
Skivede løk, purre og sjalottløk
Oppdag en smakfull oppskrift på scalloped onions, leeks og shallots. Perfekt som forrett eller tilbehør. En enkel og velsmakende rett for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 pund løk, skåret i 1/4 tommers tykke skiver
- 2 pund (omtrent 6) purre, både den hvite og lysegrønne delen, delt på langs, vasket godt, og hakket
- 1/2 pund sjalottløk, skåret i 1/4 tommers tykke skiver
- 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør
- 1/4 kopp kremfløte
- 1 kopp grovt brødsmuler, ferske
- 1 kopp revet ekstra skarp Cheddarost (omtrent 1/4 pund)
- 1/4 teskje paprika
Fremgangsmåte
- 1Kok løken, purreløken og sjalottløken i smøret med salt og pepper etter smak, dekket, over moderat varme, av og til omrøring, i 10 minutter. Skru ned varmen til moderat lav, og kok grønnsakene videre, av og til omrøring, i ytterligere 10 til 20 minutter, eller til de er møre. Fjern lokket og kok blanturen over moderat varme, rør om, i 3 til 5 minutter til, eller til overflødig væske har fordampet. Løkblandingen kan lages to dager i forveien og oppbevares dekket og avkjølt.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Overfør løkblandingen til en 2-liters (ca. 2 kvart) ildfast form og rør inn fløten. I en liten bolle blander du brødsmuler og Cheddar, og strør blandingen jevnt over løkblandingen. Dryss over paprika. Stek løkblandingen midt i ovnen i 20 til 30 minutter, eller til osten er smeltet og blandingen bobler.