Best kledde vannkresse med sprø tortillaer

Best kledde vannkresse med sprø tortillaer

oppskrift på en elegant forrett med friskt vannkresse og sprø tortillas. enkel å lage og perfekt for sommermenyen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 ss honning
  • 2. 2 ss limesaft
  • 3. 3 unser olivenolje
  • 4. 2 kopper vannkress, store stilker fjernet
  • 5. 2 mellomstore appelsiner, skrelt og delt i biter
  • 6. 1 kopp finstrimlet jicama
  • 7. 1 liten rødløk, tynnsliced
  • 8. 1/2 ts kosher-salt
  • 9. Sprø tortilla, oppskrift følger
  • 10. 3 kopper rapsolje
  • 11. 2 ferske mais tortillas
  • 12. 1/2 ts salt

Fremgangsmåte

  1. 11. I en liten bolle, visp sammen honning og limesaft. Fortsett å vispe mens du sakte heller i olivenolje til all oljen er innarbeidet.
  2. 22. I en middels stor bolle, bland ruccola, appelsinbiter, jicama, rødløk og salt. Drypp over ½ kopp av dressingen. Vend godt for å blande. Fordel salaten jevnt på 4 salatfat. Topp med sprø tortillachips.
  3. 33. I en tykk stekepanne, varm opp oljen til 180 grader Celsius (360 grader Fahrenheit).
  4. 44. Kutt tortillalefser i ¼-tommers strimler. Legg et papirhåndkle på en tallerken, og når oljen er varm, forsiktig slipp strimlene i oljen, og skill dem fra hverandre mens du legger dem i. Stek i 1 til 2 minutter eller til de er lett gyldne og sprø, og rør forsiktig mens de koker. Ta dem opp med en hullsleiv eller hullskje og legg dem på et tallerken med papirhåndkle. Strø umiddelbart over salt. Disse kan lages på forhånd og oppbevares i en lufttett beholder etter at de er helt avkjølt.
  5. 55. Porsjon: 2 kopper