
Hjemmelagde cannoli
oppskrift på deilige hjemmelagde cannoli, perfekte som dessert. lær hvordan du lager den autentiske italienske søtsaken hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 2 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
- 1 spiseskje granulert sukker
- 1/4 teskje kosher salt
- 1 spiseskje pluss 2 teskjeer kaldt usaltet smør, i små biter
- 1 stort eggeplomme, pluss 1 sammenpisket egg til pensling
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- Rapsolje, til steking
- 2 kopper helmelkricottaost, avrent i en sil i 30 minutter
- 3/4 kopp melis, pluss mer til støving
- 1 teskje malt kanel
- 1/4 teskje malt allehånde
- 1/4 kopp kaldt kremfløte
- 1/4 kopp mini sjokoladeknapper (semisøte)
- 1 sitron
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: Metallrør til cannoli (finnes på kjøkkenutstyrsbutikker eller på nettet)
- 2Lag deigen: Sikt sammen mel, sukker og salt i en middels stor bolle. Arbeid inn smøret med fingrene til blandingen blir grov og sandaktig. Tilsett eggeplommen og vinen, og bland med en tresleiv til du får en jevn deig. Legg et stykke plastfolie på en flat overflate og plasser deigen i midten. Pakk plasten løst rundt deigen og trykk den til en flat disk. La den hvile i kjøleskapet mens du lager fyllet.
- 3Lag fyllet: Visp ricottaen i en middels stor bolle til den er glatt. Sikt inn melis, kanel og allehånde. Visp for å blande. I en separat bolle, pisk kremfløten med en visp til den er ganske stiv, og vend den forsiktig inn i ricotta-blandingen med en slikkepott. Rør inn mini sjokoladebiter. Riv sitronskallet og vend det inn i ricottaen. Sett i kjøleskapet i 30 minutter til en time mens du lager skålene.
- 4Lag skålene: Fyll en stor nederlandsk ovn med 5 cm rapsolje; varm opp til 180°C. Sikt samtidig et jevnt lag med mel på en flat overflate. Dryss mel over deigen og kjevle ut litt. Del deigen i 4 deler. Arbeid med én del av gangen, og kjevle ut til ca. 3 mm tykkelse. Bruk en liten bolle som mal, og skjær ut 7-10 cm runde sirkler. Du skal få omtrent 24 runde skiver totalt. Pakk hver deigskive rundt et cannolimodell, pensle med litt sammenvispet egg for å forsegle skjøten og hindre at deigen glir av. Flate ut kantene litt (dette gjør at oljen trenger inn i skålene når de stekes). Arbeid i små porsjoner, hold enden av hver modell og legg forsiktig i det varme oljen. Stek skålene til de er