Sommerfugl-kjeks

Sommerfugl-kjeks

Lær hvordan du lager deilige butterfly cookies med vår enkle oppskrift. Perfekt til kaffen eller til festlige anledninger. Oppdag tips og triks her!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 24
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1. 4 unser kremost
  • 2. 2. 1 pose (17 unser) sukkerkakeblanding (anbefalt: Betty Crocker)
  • 3. 3. 1/4 kopp pluss 1 spiseskje hvetemel, delt
  • 4. 4. 1 egg
  • 5. 5. 1 teskje jordbæraroma
  • 6. 6. 1 pose (12 unser) mini sjokoladekledde godterier (anbefalt: M&M's)

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm kremosten i en stor mikrobølgesikker bolle i ett minutt på 80 prosent effekt for å myke den opp. Tilsett sukker, kakaopulver, 1/4 kopp mel, egg og ekstrakt. Rør med en tresleiv til deigen er godt blandet og danner en ball.
  2. 22. Strø en flat overflate med 1 spiseskje mel. Del deigen i to like deler og kjevle ut på en lett melet overflate med en kjevle. Rull kjevlen frem og tilbake, og snu på deigen etter behov slik at den ikke setter seg fast. Kjevle deigen til en tykkelse på ca. 0,6 cm.
  3. 33. Ta ut en kookie-form og dypp kuttekanen i en liten skål med mel. Trykk deretter ut former i den utkjevlede deigen. Begynn å kutte ut former fra midten av deigen og arbeid deg mot kanten, og sørg for at formene er så tett som mulig. Når hele deigen er utstukket, bruker du en liten slikkepott til å fjerne kakene fra arbeidsflaten og plassere dem på et bakepapirkledd stekebrett uten smøring. Gjenta med den andre halvdelen av deigen.
  4. 44. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  5. 55. Pynt hver kookie ved å presse mini-sukkerbiter eller små godterier inn i deigen. Sett kakene i kjøleskapet i 15 minutter for å forhindre at de sprer seg under steking.
  6. 66. Bruk ovnsvotter og plasser kakene i ovnen på øverste rille. Stek i 10 til 12 minutter. Ta kakene ut av ovnen med ovnsvottene og la dem avkjøle på stekebrettet i ett minutt før du flytter dem over på en avkjølingsrist.