Parisisk kyllingsalat

Parisisk kyllingsalat

Lær hvordan du lager en deilig parisian chicken salad med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommermåltidet eller en lett lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 4 kopper blandede babygrønnsaker, skyllet og tørket
  • 2. 1 kopp skivede sopp
  • 3. 1 kopp terninger av fennikel
  • 4. 1 kopp julienne-skårne gulrøtter
  • 5. 1 kopp selleri i terninger
  • 6. 1 (400 gram) boks artisjokkhjerter, drenert og delt i fire
  • 7. 1 kopp kalamata- eller nicoise-oliven
  • 8. 1/2 kopp tynne skiver av vårløk
  • 9. 1 hel, ben- og skinnløs kyllingbryst, delt i to og banket til ca. 1/2 tomme tykkelse
  • 10. 1 spiseskje finhakket fersk timian
  • 11. 1 teskje tørket timian, smuldret
  • 12. Salt og nykvernet pepper, etter smak
  • 13. 1 spiseskje olivenolje
  • 14. 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 15. 1/2 kopp kyllingkraft på boks
  • 16. 1–2 teskjeer Dijon-sennep, eller etter smak
  • 17. 2–3 spiseskjeer olivenolje, eller etter smak
  • 18. 1 spiseskje balsamicoeddik

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor salatbolle blandes grønnfargen, sopp, fennikel, gulrøtter, selleri, artisjokker, oliven og vårløk, og blandingen vendes godt sammen.
  2. 2Tørk kyllingen godt og krydre med timian, salt og pepper.
  3. 3I en stor non-stick panne, varmet opp over moderat høy varme, varmes oljen til den er varm, tilsett kyllingen og stek den i 2 minutter.
  4. 4Vend kyllingen og kok den i ytterligere 1 minutt.
  5. 5Overfør kyllingen til en tallerken.
  6. 6Tilsett vinen i pannen og la den redusere til halvparten.
  7. 7Tilsett buljongen, visp inn sennepen, og legg kyllingen tilbake i pannen.
  8. 8La det småkoke i 2 til 3 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt og føles fast og elastisk når du kjenner på den.
  9. 9Overfør kyllingen til en tallerken, la resten av væsken koke inn til ca. 1/2 kopp, og hell den over i en liten bolle.
  10. 10Lag dressingen: Tilsett olivenoljen, mens du visper, i bollen med den reduserte kokevæsken, og visp inn eddik, salt og pepper etter smak.
  11. 11Skjær kyllingen i skiver og legg dem i salatbollen.
  12. 12Hell saften fra tallerkenen i dressingen, visp for å blande, og hell den over salaten.
  13. 13Vend godt slik at kylling og grønnsaker er godt dekket med dressingen.