Stekte kamskjell med sitronsaus

Stekte kamskjell med sitronsaus

Lær hvordan du lager deilige pan-seared scallops servert med frisk sitronsaus. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett på sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 sitron
  • 2. 1 ½ kopper tørr hvitvin
  • 3. ¼ kopp skivede sjalottløk
  • 4. 2 hvitløksfedd, skrelte og knuste
  • 5. 2 kopper kremfløte
  • 6. 1 teskje malt gurkemeie
  • 7. 1,4 kg store kamskjell
  • 8. 2 spiseskjeer (¼ plate) smør, delt
  • 9. 2 spiseskjeer olivenolje, delt

Fremgangsmåte

  1. 11. Bruk en grønnsaksskreller og fjern skallet (bare den gule delen) fra sitronen i lange strimler. Press ut 1 1/2 spiseskje med sitronsaft fra sitronen. Bland vin, sjalottløk, hvitløk og sitronskall i en tykk liten kjele. Kok opp til blandingen er redusert til 1/2 kopp, omtrent 15 minutter. Tilsett fløte og gurkemeie og kok opp igjen til blandingen tykner og er redusert til 1 1/4 kopp, ca. 13 minutter. Sil blandingen gjennom en fin sil; kast eventuelle faste stoffer i silen. Ha sausen tilbake i kjelen. Visp inn 1 1/2 spiseskje sitronsaft. Smak til med salt og pepper. FORBERED SELV Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Før servering, varm opp til småkoking over middels varme, og visp av og til.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200°C (400°F). Tørk scallopsene godt med papirhåndklær. Krydre scallopsene med salt og pepper. Smelt 1 spiseskje smør sammen med 1 spiseskje olje i en stor, tykk stekepanne over høy varme. Arbeid i porsjoner, og legg scallopsene i pannen. Stek til de er brune og nesten ugjennomsiktige i midten, og tilsett resten av smøret og oljen etter behov, ca. 1 minutt per side. Overfør scallopsene til et stekebrett med kant. FORBERED SELV Kan lages 20 minutter i forveien. La stå i romtemperatur.
  3. 33. Stek scallopsene til de er akkurat ugjennomsiktige i midten og gjennomvarme, ca. 3 minutter. Fordel sausen på tallerkener. Legg scallopsene oppå sausen og server.
  4. 44. Hva å drikke: Bare gjør det, unne deg noe ekstra. William Fevre "Fourchaume" 2004 Chablis Premier Cru (kr 28, Frankrike) — kremete og rik, med sitrus- og grapefrukttoner — vil være perfekt.
  5. 55. Bare gjør det, unne deg noe ekstra. William Fevre "Fourchaume" 2004 Chablis Premier Cru (kr 28, Frankrike) — kremete og rik, med sitrus- og grapefrukttoner — vil være perfekt.