
Fried Smashed Potatoes med sitroner
oppskrift på sprø friterte knuste poteter med frisk sitron, perfekt som forrett eller siderett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 pund baby- eller fingerlingpoteter
- 1/4 kopp olivenolje, pluss litt ekstra etter behov
- 3 hvitløksfedd, skrelt og delt i to
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 2 spiseskjeer hakkede ferske persilleblader
- 1 spiseskje hakkede ferske timianblader
- 2 sitroner, revet skall
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Til potetene: Legg potetene i en stor kjele på 8 liter med nok kaldt vann til å dekke dem med minst 5 cm. Kok opp vannet på middels varme og kok til potetene er møre, ca. 20 til 25 minutter. Sil av vannet i en sil og la dem tørke i 5 minutter. Bruk håndflaten til å forsiktig presse potetene til de er lett knust.
- 3I en stor, non-stick stekepanne, varm opp 1/4 kopp olje på middels høy varme. Tilsett hvitløk og kok til den er duftende og lett brunet, ca. 1 minutt. Ta ut hvitløken og kast den. I porsjoner, legg i potetene og stek uten å røre, til bunnen blir gyllenbrun, ca. 5 til 8 minutter. Bruk en slikkepott til å vende potetene og stek videre, og drypp med litt olje om nødvendig, til de er gyllenbrune på den andre siden, ytterligere 5 til 8 minutter.
- 4Til dressingen: I en liten bolle, visp sammen olje, sitronsaft, persille, timian og sitronskall. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 5Fordel dressingen over potetene og vend forsiktig slik at de blir dekket. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 6Overfør potetene til en serveringsskål og server.