Fried Smashed Potatoes med sitroner

Fried Smashed Potatoes med sitroner

oppskrift på sprø friterte knuste poteter med frisk sitron, perfekt som forrett eller siderett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 pund baby- eller fingerlingpoteter
  • 1/4 kopp olivenolje, pluss litt ekstra etter behov
  • 3 hvitløksfedd, skrelt og delt i to
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 2 spiseskjeer hakkede ferske persilleblader
  • 1 spiseskje hakkede ferske timianblader
  • 2 sitroner, revet skall
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Til potetene: Legg potetene i en stor kjele på 8 liter med nok kaldt vann til å dekke dem med minst 5 cm. Kok opp vannet på middels varme og kok til potetene er møre, ca. 20 til 25 minutter. Sil av vannet i en sil og la dem tørke i 5 minutter. Bruk håndflaten til å forsiktig presse potetene til de er lett knust.
  3. 3I en stor, non-stick stekepanne, varm opp 1/4 kopp olje på middels høy varme. Tilsett hvitløk og kok til den er duftende og lett brunet, ca. 1 minutt. Ta ut hvitløken og kast den. I porsjoner, legg i potetene og stek uten å røre, til bunnen blir gyllenbrun, ca. 5 til 8 minutter. Bruk en slikkepott til å vende potetene og stek videre, og drypp med litt olje om nødvendig, til de er gyllenbrune på den andre siden, ytterligere 5 til 8 minutter.
  4. 4Til dressingen: I en liten bolle, visp sammen olje, sitronsaft, persille, timian og sitronskall. Krydre med salt og pepper etter smak.
  5. 5Fordel dressingen over potetene og vend forsiktig slik at de blir dekket. Krydre med salt og pepper etter smak.
  6. 6Overfør potetene til en serveringsskål og server.