
Bourbonbrun sukker-sundae
Lær hvordan du lager en smakfull bourbon brown sugar sundae. En perfekt dessert for spesielle anledninger eller helgen. Enkel å lage og utrolig smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 1/2 kopper kremfløte (tung krem)
- 1 1/2 kopper søtet kondensert melk
- 2 spiseskjeer brunt sukker
- 1 1/2 spiseskjeer bourbon
- 1/2 teskje malt kanel
- Kjøpt karamellsaus
- Knuste ginger snaps-kjeks
- Lønnsirup-fløtekrem, oppskrift følger
- 1 kopp kald kremfløte
- 1/4 kopp melis
- 2 spiseskjeer ekte lønnesirup
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: iskremmaskin
- 2Plasser iskreminnsatsen i fryseren minst 24 timer før du lager iskremen.
- 3Visp sammen fløte, melk, brunt sukker, bourbon og kanel i et stort målebeger og sett det i kjøleskapet til det er kaldt, ca. 30 minutter.
- 4Sett iskremmaskinen i gang og hell i fløteblandingen. Rør til blandingen ser ut som myk iskrem, ca. 15 minutter. Fjern karet fra iskremmaskinen og sett det i fryseren i flere timer til det er fast nok til å skje.
- 5Fordel iskremen i 4 iskremskåler og topp med karamellsaus, knuste pepperkjeks og lønnesirup-fløtekrem.
- 6Pisk kremfløten i en kald bolle med en elektrisk håndmikser til den blir tykk. Tilsett melis og lønnesirup, og fortsett å piske til det dannes middels stive topper.