Dødelige kalkunburgere

Dødelige kalkunburgere

Lær hvordan du lager deilige og saftige turkey burgers. En enkel oppskrift som er perfekt for en sunn og smakfull hovedrett til hverdag eller helg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Ekstra virgin olivenolje, til å smøre pannen
  • 2. 1 løk, hakket i 1/4-tommers terninger
  • 3. Kosher-salt
  • 4. 2 hvitløksfedd, knust og finhakket
  • 5. 680 gram karbonadedeig av kalkun
  • 6. Én 213-grams boks vannkastanjer, grovhakket (ikke for fint – de gir en UTROLIG tekstur)
  • 7. 1/4 kopp soyasaus, pluss mer etter behov
  • 8. 1/2 bunt fersk koriander, blader finhakket
  • 9. 2,5 cm fersk ingefær, skrelt og revet
  • 10. 2 ss sambal oelek eller asiatisk chilipasta, valgfritt (men anbefalt)
  • 11. 1/2 kopp majones
  • 12. 2 ts sambal oelek
  • 13. 4 burgerbrød (jeg liker de med frø)
  • 14. 4 skiver amerikansk eller Cheddar-ost (amerikansk smelter bedre)
  • 15. 4 skiver store tomater
  • 16. 4 skiver rødløk
  • 17. 4 blader smørsalat

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. For kalkunburgerne: Smør en stor stekepanne med olivenolje og ha i løken. Krydre med salt og varm opp pannen til middels varme. Kok løken til den er myk og veldig aromatisk, ca. 7 til 8 minutter. Tilsett hvitløken og kok i ytterligere 1 til 2 minutter. Slå av varmen og la det avkjøle.
  3. 33. I en stor blandebolle, kombiner kalkun, vannkastanjer, soyasaus, koriander, ingefær, sambal (hvis du bruker det), og den kokte løken og hvitløken. (MERK: Spar løkpannen til å koke burgerne i senere!) Tilsett 1/4 til 1/2 kopp vann i blandingen – dette vil holde burgerne veldig saftige! Bruk hendene til å presse sammen blandingen til alt er godt blandet.
  4. 44. Lag en liten testburger, kok den og smak for å være sikker på at kalkunen er veldig deilig. Hvis krydderet ikke er helt riktig, tilsett litt mer soyasaus eller en liten klype salt. Når du er fornøyd med krydderblandingen, form den til 4 like store burgere.
  5. 55. Med et tørkepapir, tørk ut stekepannen du brukte til å koke løken, og smør den med litt frisk olivenolje. Varm opp pannen til middels-høy varme. Legg i burgerne, og pass på å ikke overfylle pannen – hvis du må steke i flere omganger, gjør det. Stek burgerne i 5 til 6 minutter på hver side. Burgerne skal være godt brune og gjennomstekte når de er ferdige. (Hvis du steker i omganger, hold den første i ovnen ved 200 grader F mens du koker den neste.)
  6. 66. For tilbehøret: Bland sammen majones og sambal oelek i en liten bolle. Rist burgerbrødene og legg burgerne oppå. Pynt etter ønske med ost, tomat, rødløk, salat og spicy mayo.