Croque Monsieur à la Rachelle Min tolkning av fransk grillet ost og skinke-sandwicher
oppskrift på croque monsieur à la rachelle - en fransk klassiker med grillet ost og skinke, perfekt som frokost eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 8 skiver godt kvalitets hvitt brød, kjøp brød i fersk avdeling for stekry i en stor butikk eller lokal stekry, og få det skåret for deg
- 6 spiseskjeer smør, delt
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 2 kopper fløte eller melk
- 1/2 teskje salt, vurder etter eget skjønn
- 2 spiseskjeer Dijon-sennep, pluss ekstra til servering ved bordet
- 3/4 pund fransk eller fransk-inspirert skinke, som Mandrange, skivet i delikatesseavdelingen eller kokt skinke i skiver
- 2/3 pund tynne skiver Gruyère eller sveitsisk ost (anbefalt: Emmentaler)
- 1 liten glass med cornichons eller små sylteagurker, tilgjengelig i krydderavdelingen
- 1 lite glass med sylteagurk, også tilgjengelig i krydderavdelingen
Fremgangsmåte
- 1Legg åtte skiver brød på en arbeidsflate.
- 2Varm opp en liten sausekjele over middels varme. Tilsett 2 spiseskjeer smør og la det smelte. Rør inn melet i smøret og visp sammen. Kok melet og smøret sammen i 1 til 2 minutter, deretter visper du inn halvhavt melk eller melk. La sausen koke opp og tykne i ytterligere 1 eller 2 minutter. Krydre sausen med salt, og visp inn den forberedte Dijon-sennepen.
- 3Varm opp en stor non-stick takke eller stekepanne over middels varme.
- 4Smør hver brødskive med Dijon-béchamelsaus og lag fire smørbrød med 2 eller 3 skiver skinke og 2 skiver ost per smørbrød. Dijon-béchamelsausen vil hjelpe med å holde kjøttet og osten på plass. La skivene av skinke og ost ligge flatt; ikke stapp dem opp. Smør toppen av de fire smørbrødene og legg dem på takken eller grillen, med smørsiden ned. Smør den motsatte siden av hvert smørbrød mens den første siden grilles. Rist smørbrødene i 4 minutter på hver side, snu dem forsiktig med en tynn stekespade. Server med cornichons, syltet løk og ekstra Dijon-sennep til å ha ved bordet.