
Kylling- og brokkolirabbersommeruller
Lær hvordan du lager deilige sommeroller med kylling og brokkoli rabe. Perfekt som forrett eller lett måltid om sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- Canolaolje til steking
- Kosher salt
- 1 bunt brokkolirabe
- Olivenolje
- 2 fedd hvitløk, knust og hakket
- 1 spiseskje Calabriansk chilipasta eller 1 chili hakket
- 450 gram kyllingkjøttdeig
- 1/4 kopp revet Parmesan
- 16 vårroll-omslag
- 1 egg, vispet med 1 spiseskje vann
- Dyppesaus, oppskrift følger
- 1/2 kopp gresk yoghurt
- 1/4 kopp Dijon-sennep
- 2 spiseskjeer rødvinseddik
- Kosher salt
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en høyt sided kjele med canolalolje til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Kok opp en stor kjele med saltet vann.
- 2Klipp av endene på brokkoli rabe og blancher i det kokende vannet. Sil godt av.
- 3Smør en stor sautépanne med nok olivenolje til å dekke bunnen. Ha i hvitløken i pannen og varm opp på middels varme. Når hvitløken begynner å dufte, tilsett chilipasta og kok i ytterligere ett minutt.
- 4Mens hvitløken og chilien koker, finhakk brokkoli raben, og tilsett den i pannen. Kok i et par minutter for å la smakene blande seg. Krydre med salt. Ta av varmen og la det avkjøle.
- 5Bland den malte kyllingen og Parmesan godt i en bolle, og strø over salt. Bland inn den avkjølte brokkoli raben.
- 6For å lage eggrullene, legg vårrullarkene flatt på arbeidsflaten med ett hjørne vendt mot deg, som en diamant. Pensle litt eggeplomme rundt det øverste hjørnet og kantene på arket. Legg en stripe av fyllet i den nederste tredjedelen av arket, i en horisontal logg, med 1 cm avstand på hver side. Brett det nederste hjørnet over fyllet; brett inn sidene som et konvolutt og rull helt opp til toppen. Legg eggrullene på et bakepapirkledd stekebrett til de skal friteres.
- 7Friter eggrullene i oljen til de er gyldne og sprø. Ta opp og la renne av på et kjøkkenpapir. Plasser eggrullene på et fat og server med dippesausen.
- 8Bland yoghurt, sennep og eddik i en liten bolle. Krydre med salt.





