Individuell kyllingpotetpaj med butterdeig

Individuell kyllingpotetpaj med butterdeig

oppskrift på en deilig individuell kyllingpai med sprø butterdeig, perfekt for en mettende og smakfull middag eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje, delt
  • 2. 680 gram kyllinglår og/eller bryst, skinn og ben fjernet, skåret i 1/2-tommers terninger
  • 3. 2 1/2 teskjeer kosher salt, delt
  • 4. 1 stor gul løk, hakket
  • 5. 225 gram cremini-sopp, skivet i 1/4-tommers tykkelse
  • 6. 2 mellomstore gulrøtter, skrelt og skåret i 1/4-tommers skiver
  • 7. 2 mellomstore selleristilker, skåret i 1/4-tommers skiver
  • 8. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 9. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 10. 1/2 teskje tørket timian
  • 11. 1/2 teskje tørket estragon
  • 12. 57 gram usaltet smør
  • 13. 85 gram hvetemel
  • 14. 2 kopper lavsalt kyllingkraft
  • 15. 1 1/2 kopper melk med 2 % fett, romtemperert
  • 16. 225 gram frosne erter
  • 17. 1 teskje fersk timian, hakket
  • 18. 1 teskje fersk estragon, hakket
  • 19. 280 gram brødmel
  • 20. 60 gram sammalt hvete-mel
  • 21. 1 teskje fin kosher salt
  • 22. 280 gram usaltet smør, i terninger og fryst
  • 23. 12 spiseskjeer isvann
  • 24. 1 stort egg, pisket
  • 25. 1 spiseskje vann

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser en ovnrack midt i ovnen og forvarm til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
  2. 22. Til fyllet: Ha 1 spiseskje vegetabilsk olje i en 25 cm støpejernspanne og varm opp på høy varme til den glitrer. Tilsett kyllingen, krydre med 1 teskje salt, og kok under omrøring av og til, til kyllingen ikke lenger er rosa på utsiden, men ikke tørr, i 4 til 6 minutter. Ta kyllingen ut av pannen og sett til side i en middels stor bolle.
  3. 33. Skru ned varmen til middels og varm opp den resterende spiseskjeen vegetabilsk olje i pannen til den glitrer. Tilsett løk, sopp, gulrøtter, selleri, hvitløk, resten av 1 1/2 teskje salt, svart pepper, tørket timian og tørket estragon, og rør om for å blande. Kok under omrøring av og til til løken har myknet, ca. 5 minutter. Tilsett smør og la det smelte. Rør inn mel og kok i 1 til 2 minutter. Rør gradvis inn kyllingkraft og melk. La det småkoke under konstant omrøring. Fortsett å røre til sausen tykner, ca. 3 minutter. Ta pannen av varmen og rør inn erter, timian, estragon og den reserverte kyllingen. Dekk til og sett til side.
  4. 44. Til paideigen: Bland mel, fullkornsmel og salt i en middels stor bolle. Sett i fryseren i 1 time.
  5. 55. Plasser melet og smøret i en haug på en ren arbeidsflate. Bruk en deigskrape til å kutte inn smøret i melet til deigen er smuldrete og smørbitene er omtrent på størrelse med mandler. Tilsett isvann, 2 spiseskjeer av gangen, og bland inn i deigen med deigskrapen til den akkurat binder seg sammen. Ikke tilsett for mye vann, den vil komme sammen av seg selv.
  6. 66. Form deigen til en rektangel