
Pudding opp-ned med blåbær
Lær hvordan du lager en deilig blåbærpudding opp-ned med friske blåbær. En enkel dessert perfekt for sommeren eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
- 2 kopper ferske eller frosne usøtede blåbær
- 3/4 kopp sukker
- 1 teskje revet sitronskall
- 1/4 kopp smørfett
- 1 egg
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 1/4 kopper hvetemel
- 1 1/2 teskje bakepulver
- 1/4 teskje salt
- 2/3 kopp melk
- Pisket krem eller iskrem (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1I en smørt 20 cm kvadratisk bakeform, kombiner blåbær, 1/4 kopp sukker og sitrondekor. I en bolle, pisk smør med resten av sukkeret (1/2 kopp) til det er luftig. Rør inn egg og vanilje. I en annen bolle, bland mel, bakepulver og salt. Vend inn den kremede blandingen vekselvis med melk for å lage en jevn røre. Skje røren over blåbærene i formen og stek i en forvarmet ovn på 175°C (350°F) i ca. 40 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. La avkjøle litt; vend ut kaken på et serveringsfat. Skjær i firkanter og server varm eller romtemperert, gjerne med pisket krem eller iskrem, hvis ønskelig.