Pudding opp-ned med blåbær

Pudding opp-ned med blåbær

Lær hvordan du lager en deilig blåbærpudding opp-ned med friske blåbær. En enkel dessert perfekt for sommeren eller helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 2 kopper ferske eller frosne usøtede blåbær
  • 2. 3/4 kopp sukker
  • 3. 1 teskje revet sitronskall
  • 4. 1/4 kopp smørfett
  • 5. 1 egg
  • 6. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 7. 1 1/4 kopper hvetemel
  • 8. 1 1/2 teskje bakepulver
  • 9. 1/4 teskje salt
  • 10. 2/3 kopp melk
  • 11. Pisket krem eller iskrem (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1I en smørt 20 cm kvadratisk bakeform, kombiner blåbær, 1/4 kopp sukker og sitrondekor. I en bolle, pisk smør med resten av sukkeret (1/2 kopp) til det er luftig. Rør inn egg og vanilje. I en annen bolle, bland mel, bakepulver og salt. Vend inn den kremede blandingen vekselvis med melk for å lage en jevn røre. Skje røren over blåbærene i formen og stek i en forvarmet ovn på 175°C (350°F) i ca. 40 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. La avkjøle litt; vend ut kaken på et serveringsfat. Skjær i firkanter og server varm eller romtemperert, gjerne med pisket krem eller iskrem, hvis ønskelig.