Shish Kabob med yoghurtssaus og sitron-oliven couscous

Shish Kabob med yoghurtssaus og sitron-oliven couscous

oppskrift på saftige shish kabob med kremet yoghurt saus og frisk sitron-oliven couscous, perfekt for en smakfull middagsopplevelse

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje, pluss mer til å dryppe over
  • 2. 1 spiseskje malt spisskummen
  • 3. 1 spiseskje malt koriander
  • 4. 1 spiseskje malt gurkemeie
  • 5. 1 teskje tørket oregano eller marjoran
  • 6. 1/2 teskje malt kanel
  • 7. 2 spiseskjeer grillkrydder (anbefalt: Montreal Steak Seasoning fra McCormick)
  • 8. 2 pund benfri lammelår, skåret i 3,8 cm store terninger
  • 9. 1 stor løk, skåret i bitestore biter
  • 10. 2 grønne paprika, frøet og skåret i bitestore biter
  • 11. Salt og nykvernet svart pepper
  • 12. 2 kopper gresk naturell yoghurt
  • 13. 2 hvitløksfedd, skrelt og revet eller finhakket
  • 14. 1/4 kopp finhakkede mynteblader, en håndfull
  • 15. 1/4 kopp finhakkede persilleblader, en håndfull
  • 16. 1/4 kopp pinjekjerner
  • 17. 1 spiseskje smør
  • 18. 1 sitron, revet skall og saften
  • 19. 1 1/2 kopper kyllingkraft
  • 20. 1 1/2 kopper couscous
  • 21. 1 kopp grønne oliven med stein, hakket
  • 22. Ristet pita, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: metallspyd
  2. 22. Forvarm grill eller grillpanne til middels høy varme, eller bruk ovnens grillelement med ovnsrist satt på andre nivå fra toppen.
  3. 33. Bland 1/4 kopp olivenolje (bruk gjerne øyemål), med krydder og grillkrydder i en grunn skål eller fat. Tilsett lammet i krydderblandingen og vend godt slik at det blir jevnt dekket. Tre kjøttet på metallspyd og la det hvile i 10 minutter. Stek på en varm grill eller under grillen i ovnen i 7 til 8 minutter for medium-rare.
  4. 44. Tre løk og paprika på spyd, drypp med olje og strø over salt og pepper. Legg på grillen eller under grillen i ovnen i 12 til 15 minutter, eller til grønnsakene er møre.
  5. 55. Bland yoghurt med hvitløk, mynte og persille.
  6. 66. Rist pinjekjerner i en sauskjele over middels varme, fjern og sett til side. Tilsett smør, sitrusskall og kyllingkraft i kjelen, og kok opp. Rør inn couscous og oliven, dekk til og fjern fra varmen. La couscousen stå i 5 minutter. Fluff med en gaffel og vend inn pinjekjernene.
  7. 77. Rør sitronsaft inn i yoghurten for å tynne den ut.
  8. 88. Server kjøttet og grønnsakene med dipp, couscous og ristet pita ved siden av.