
Shish Kabob med yoghurtssaus og sitron-oliven couscous
oppskrift på saftige shish kabob med kremet yoghurt saus og frisk sitron-oliven couscous, perfekt for en smakfull middagsopplevelse
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: metallspyd
- 22. Forvarm grill eller grillpanne til middels høy varme, eller bruk ovnens grillelement med ovnsrist satt på andre nivå fra toppen.
- 33. Bland 1/4 kopp olivenolje (bruk gjerne øyemål), med krydder og grillkrydder i en grunn skål eller fat. Tilsett lammet i krydderblandingen og vend godt slik at det blir jevnt dekket. Tre kjøttet på metallspyd og la det hvile i 10 minutter. Stek på en varm grill eller under grillen i ovnen i 7 til 8 minutter for medium-rare.
- 44. Tre løk og paprika på spyd, drypp med olje og strø over salt og pepper. Legg på grillen eller under grillen i ovnen i 12 til 15 minutter, eller til grønnsakene er møre.
- 55. Bland yoghurt med hvitløk, mynte og persille.
- 66. Rist pinjekjerner i en sauskjele over middels varme, fjern og sett til side. Tilsett smør, sitrusskall og kyllingkraft i kjelen, og kok opp. Rør inn couscous og oliven, dekk til og fjern fra varmen. La couscousen stå i 5 minutter. Fluff med en gaffel og vend inn pinjekjernene.
- 77. Rør sitronsaft inn i yoghurten for å tynne den ut.
- 88. Server kjøttet og grønnsakene med dipp, couscous og ristet pita ved siden av.