Andelår med femkrydret saus, butternut squash-ravioli og brokkoli rabe

Andelår med femkrydret saus, butternut squash-ravioli og brokkoli rabe

oppskrift på and med fem-krydret smak, servert med hjemmelaget butternut squash ravioli og frisk brokkoli rabe, perfekt for en smakfull middagsopplevelse

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 kopper plommelikør*
  • 2 and 5-pundsender, tintet hvis frosne
  • 1 ½ spiseskje kinesisk femkrydderpulver**
  • 1 ¼ teskje salt
  • ½ teskje nykvernet svart pepper
  • ½ teskje (knapt) malt ingefær
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 255 gram smørnutkål eller sopp-ravioli
  • 225 gram røkt bacon, hakket
  • 1 stor søt løk (som Vidalia eller Maui), tynne skiver
  • 2 spiseskjeer (¼ stykke) smør
  • 1 stor bunt brokkoli rabe (rapini), tykke stilker trimmet, toppene grovhakket

Fremgangsmåte

  1. 1For andekylling: Kok plommevin i en kraftig, middels stor kjele til den blir sirupsaktig og redusert til ca. 1/3 kopp, omtrent 16 minutter. (Kan lages dagen før. La stå i romtemperatur. Varm opp igjen på lav varme før bruk.) Bruk en stor, kraftig kniv og del hver and i to på langs. Fjern ryggraden. Skjær av lår- og lårbryststykker, og deretter bryststykkene; trim bort overflødig fett. Fjern bein fra bryststykkene. Overfør lår- og bryststykker til et serveringsfat (sett til side resten av andeskivene til en annen bruk). Forvarm ovnen til 190°C. Bland kinesisk fem-spice, salt, malt svart pepper og ingefær i en liten bolle. Gni krydderblandingen godt inn i andestykkene. Varm opp olivenolje i en stor, ovnsfast stekepanne over middels høy varme. Legg i andelår- og lårbryststykker og stek til de er dypbrune, ca. 4 minutter på hver side. Dekk pannen med lokk og stek and i ovnen til den er gjennomstekt, ca. 45 minutter. Overfør and til en tallerken; dekk med aluminiumsfolie for å holde den varm. Varm opp samme panne igjen over middels høy varme. Legg i andebrystene og stek til ønsket stekegrad, ca. 10 minutter på hver side for medium.
  2. 2Kok plommevin i en kraftig, middels stor kjele til den blir sirupsaktig og redusert til ca. 1/3 kopp, omtrent 16 minutter. (Kan lages dagen før. La stå i romtemperatur. Varm opp igjen på lav varme før bruk.)
  3. 3Bruk en stor, kraftig kniv og del hver and i to på langs. Fjern ryggraden. Skjær av lår- og lårbryststykker, og deretter bryststykkene; trim bort overflødig fett. Fjern bein fra bryststykkene. Overfør lår- og bryststykker til et serveringsfat (sett til side resten av andeskivene til en annen bruk).
  4. 4Forvarm ovnen til 190°C. Bland kinesisk fem-spice, salt, malt svart pepper og ingefær i en liten bolle. Gni krydderblandingen godt inn i andestykkene. Varm opp olivenolje i en stor, ovnsfast stekepanne over middels høy varme. Legg i andelår- og lårbryststykker og stek til de er dypbrune, ca. 4 minutter på hver side. Dekk pannen med lokk og stek and i ovnen til den er gjennomstekt, ca. 45 minutter. Overfør and til en tallerken; dekk med aluminiumsfolie for å holde den varm.
  5. 5Varm opp samme panne igjen over middels høy varme. Legg i andebrystene og stek til ønsket stekegrad, ca. 10 minutter på hver side for medium.
  6. 6I mellomtiden, forbered ravioli: Kok ravioli i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er mør, men fortsatt fast å bite i, og rør av og til. Sil av vannet. Stek bacon i en stor, kraftig panne over middels varme til den er sprø, ca. 8 minutter. Overfør bacon til tørkepapir. Kast alt unntatt 2 ss av baconfettet i pannen. Tilsett løk og sautér til den er myk og gyllen, ca. 12 minutter. Tilsett smør, og deretter brokkoli rabe og sautér bare til brokkoli rabe begynner å visne. Tilsett ravioli og rør til det er gjennomvarmt. Rør inn bacon. Krydre med salt og pepper. Fordel ravioliblandingen på 4 tallerkener. Legg andelår- og lårbryststykker oppå raviolien. Tynnskjær andebrystene og legg dem i en vifte ved siden av. Drypp over den reduserte plommevin-sirupen og server.
  7. 7Kok ravioli i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er mør, men fortsatt fast å bite i, og rør av og til. Sil av vannet. Stek bacon i en stor, kraftig panne over middels varme til den er sprø, ca. 8 minutter. Overfør bacon til tørkepapir. Kast alt unntatt 2 ss av baconfettet i pannen. Tilsett løk og sautér til den er myk og gyllen, ca. 12 minutter. Tilsett smør, og deretter brokkoli rabe og sautér bare til brokkoli rabe begynner å visne. Tilsett ravioli og rør til det er gjennomvarmt. Rør inn bacon. Krydre med salt og pepper. Fordel ravioliblandingen på 4 tallerkener. Legg andelår- og lårbryststykker oppå raviolien. Tynnskjær andebrystene og legg dem i en vifte ved siden av. Drypp over den reduserte plommevin-sirupen og server.
  8. 8*Plommevin fås kjøpt i asiatiske markeder, på vinmonopol og i vinseksjonen på noen supermarkeder.
  9. 9**Kinesisk fem-spice er en krydderblanding som vanligvis inneholder malt anis, kanel, stjerneanis, nellik og ingefær; tilgjengelig i krydderseksjonen på de fleste supermarkeder.
  10. 10*Plommevin fås kjøpt i asiatiske markeder, på vinmonopol og i vinseksjonen på noen supermarkeder.
  11. 11**Kinesisk fem-spice er en krydderblanding som vanligvis inneholder malt anis, kanel, stjerneanis, nellik og ingefær; tilgjengelig i krydderseksjonen på de fleste supermarkeder.