Fullkornsbrød med linfrø, sesamfrø og solsikkefrø

Fullkornsbrød med linfrø, sesamfrø og solsikkefrø

oppskrift på sunt og smakfullt fullkornssandwichbrød med nøtter og frø, perfekt til frokost eller lunsj

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 12
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp (0,6 unser) sesamfrø
  • 2. 1/4 kopp (0,6 unser) solsikkefrø
  • 3. 1/4 kopp (0,6 unser) linfrø
  • 4. Vann
  • 5. 3 3/4 kopper (1 pund pluss 1,8 unser) økologisk fullkornshvetemel
  • 6. 1 spiseskje malt
  • 7. 1 1/8 kopp (8,4 unser) vann
  • 8. 3/4 kopp (3,2 unser) honning
  • 9. 3/4 kopp (2,9 unser) surdeigsstarter (levain)
  • 10. 1/3 pakke fersk gjær
  • 11. 1 spiseskje havsalt

Fremgangsmåte

  1. 1Bløtlegg sesamfrø, solsikkefrø og linfrø i vann over natten. Bland frøene og vannet med mel, malt, 1 1/8 kopper vann og honning. La det hvile i 10 minutter. Tilsett surdeigslevain og gjær. Elt for hånd i omtrent 14 til 18 minutter (maskinelt i 12 til 14 minutter). Tilsett salt de siste 4 minuttene. La deigen heve i en smurt bolle, dekket med et fuktig håndkle, ved 78 grader i ca. 2 ½ time eller til den har doblet seg i størrelse. Del deigen i 3 smurte brødformer. Stek i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 50 minutter.