
Fullkornsbrød med linfrø, sesamfrø og solsikkefrø
oppskrift på sunt og smakfullt fullkornssandwichbrød med nøtter og frø, perfekt til frokost eller lunsj
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 12
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Bløtlegg sesamfrø, solsikkefrø og linfrø i vann over natten. Bland frøene og vannet med mel, malt, 1 1/8 kopper vann og honning. La det hvile i 10 minutter. Tilsett surdeigslevain og gjær. Elt for hånd i omtrent 14 til 18 minutter (maskinelt i 12 til 14 minutter). Tilsett salt de siste 4 minuttene. La deigen heve i en smurt bolle, dekket med et fuktig håndkle, ved 78 grader i ca. 2 ½ time eller til den har doblet seg i størrelse. Del deigen i 3 smurte brødformer. Stek i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 50 minutter.