
Susanna Foos svinekjøttdumplings med soyaginger-saus
oppskrift på saftige svinekjøttdumplings med en krydret soy-ginger saus, perfekt som forrett eller middag for en smakfull opplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. I en stor bolle, bland sammen svinekjøtt, vårløk, soyasaus, sesamolje og ingefærrot. Bland godt slik at smakene trenger inn i kjøttet. Tilsett deretter kål og bland til alle ingrediensene er grundig kombinert. Fyllet vil ikke smake riktig hvis du prøver å blande alle ingrediensene på én gang. Legg en dumplingdeig på en tallerken eller et skjærebrett. (Du kan kjøpe deigark i dagligvarebutikker eller i asiatiske spesialbutikker.) Legg omtrent en spiseskje med svinekjøttfyll i midten av deigen. Fukt kantene av deigen med litt vann, og brett dem over fyllet for å danne en halvmåne. Klem midten sammen først, og stå deretter dumplingen opp på bunnen. Brett en av sidene av halvmånen to ganger, halvveis mellom ytterkanten og midten. Brett den andre siden på samme måte, og la dumplingen stå opp. Plasser de ferdige dumplingene på et bakepapirkledd stekebrett. Ikke la sidene av dumplingene berøre hverandre, ellers vil de sette seg sammen. Gjenta med resten av deigarkene og kjøttfyllet. Dumplingene kan lages og fryses i opptil 3 måneder, eller de kan kokes umiddelbart, enten ved å koke eller steke dem i panne. Server varme.
- 22. Tips: Hvis du ikke får tak i napa-kål, kan du erstatte med grønnkål. Du må tilsette 2 ss vann til svinekjøttfyllet før du legger i kål, fordi grønnkål ikke er like fuktig som kinesisk kål.
- 33. For å steke dumplingene i panne: Varm opp 1 ss maisolje i en stor non-stick stekepanne. Legg i så mange dumplings som får plass i ett lag. Hell over 1/2 kopp kaldt vann. Dekk pannen og la dem koke på lav varme i ca. 10 minutter, uten å vende eller røre, til vannet har fordampet og dumplingene er gylne og sprø på bunnen. Hvis de