
Kald curry-peanøttnudler
Lær hvordan du lager deilige cold curry peanut noodles, en perfekt rett for varme sommerdager. En enkel oppskrift med asiatisk smak og friske ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- Kosher salt
- 340 gram fullkornspaghetti
- 2/3 kopp sprø peanøttsmør
- 1 til 2 spiseskjeer rød currypaste
- 2 teskjeer risvineddik
- Saften av 1 lime, pluss båter til servering
- 1/3 kopp ferske korianderblader, pluss mer til pynt
- 2 vårløk, tynne skiver
- 1 agurk, skrelt, frøet og skåret i tynne strimler
- 1 stor gulrot, grovt revet
- Rød pepperflak eller chilipaste, til servering (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett spaghetti og kok etter anvisning på pakken. Sett til side omtrent 1/2 kopp kokevann, deretter sil og skyll under kaldt vann. Rist av overflødig vann. I mellomtiden, mos peanøttsmør, currypaste, eddik, limesaft, koriander, 1/2 kopp vann og 1 teskje salt i en food processor eller blender til det er jevnt. Vend spaghetti med peanøttsausen, vårløk, agurk og gulrot i en stor bolle til alt er godt dekket. Smak til med salt og rør inn noe av det reserverte kokevannet for å tynne ut sausen, om nødvendig. Fordel i serveringsboller og topp med mer koriander og chiliflak, hvis ønskelig. Server med limebåter.
- 2Fotograf: Antonis Achilleos