
Lime-yogurtkake med rosenvann og pistasjnøtter
oppskrift på en frisk lime yoghurtkake med aroma av rosevann og sprø pistasjoner, perfekt for sommerens kaker
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: Denne ekstraordinære kaken kan pyntes med roseblader for å gjøre den enda mer spesiell. Den er svært feminin og er derfor perfekt til morsdag eller for å dele med venninner på bursdag eller utdrikningslag. Den er veldig saftig, så den holder seg utmerket i kjøleskapet i noen dager.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kled bunnen og sidene av en 21,5 cm rund springform med bakepapir eller bakefolie.
- 33. Sikt mel, bakepulver og salt i en stor bolle. Tilsett mandelmel og sukker, og bland godt.
- 44. I en middels stor bolle, bland sammen egg, honning, yoghurt, solsikkeolje og limeskall. Lag en fordypning i midten av de tørre ingrediensene, og hell sakte i de våte ingrediensene mens du visper, til alt er akkurat blandet. Tilsett hakkede pistasjnøtter i røren hvis du ønsker, eller sett til pynt hvis du bruker dem. Hell røren i den forberedte formen, og stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 50 minutter. La kaken avkjøle i formen i ca. 20 minutter.
- 55. For å lage sirupen: I en liten kjele, kok opp en halv kopp vann og sukker til det er redusert til halvparten, ca. 5 minutter. Tilsett limesaft, og kok i ytterligere 2 minutter. Avkjøl, og tilsett rosevann etter smak. Med en fin pinne, stikk hull i toppen av den varme kaken, og bruk en spiseskje til å helle sirupen over hele toppen. Strø over pistasjnøtter hvis du bruker dem, og la kaken stå i 1 time. Pynt med roseblader hvis du ønsker det. Server med krem, yoghurt, skivet mango eller bær.