Lime-yogurtkake med rosenvann og pistasjnøtter

Lime-yogurtkake med rosenvann og pistasjnøtter

oppskrift på en frisk lime yoghurtkake med aroma av rosevann og sprø pistasjoner, perfekt for sommerens kaker

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 8 unser selvhevde mel
  • 2. 1 teskje bakepulver
  • 3. En klype salt
  • 4. 3 unser malte mandler
  • 5. 3 1/2 unser superfint sukker
  • 6. 2 mellomstore egg
  • 7. 1 generøs spiseskje (2 unser) honning
  • 8. 9 unser naturell yoghurt
  • 9. 1/2 kopp solsikkeolje
  • 10. Finrevet skall av 1 lime
  • 11. 3 1/2 unser superfint sukker
  • 12. Saften av 1 lime
  • 13. 1 til 2 spiseskjeer rosenvann
  • 14. 2 unser usaltet pistasjnøtter, grovhakket, valgfritt
  • 15. Rosenblader, valgfritt
  • 16. Krem, naturell yoghurt, skivede mangoer eller bær, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: Denne ekstraordinære kaken kan pyntes med roseblader for å gjøre den enda mer spesiell. Den er svært feminin og er derfor perfekt til morsdag eller for å dele med venninner på bursdag eller utdrikningslag. Den er veldig saftig, så den holder seg utmerket i kjøleskapet i noen dager.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kled bunnen og sidene av en 21,5 cm rund springform med bakepapir eller bakefolie.
  3. 33. Sikt mel, bakepulver og salt i en stor bolle. Tilsett mandelmel og sukker, og bland godt.
  4. 44. I en middels stor bolle, bland sammen egg, honning, yoghurt, solsikkeolje og limeskall. Lag en fordypning i midten av de tørre ingrediensene, og hell sakte i de våte ingrediensene mens du visper, til alt er akkurat blandet. Tilsett hakkede pistasjnøtter i røren hvis du ønsker, eller sett til pynt hvis du bruker dem. Hell røren i den forberedte formen, og stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 50 minutter. La kaken avkjøle i formen i ca. 20 minutter.
  5. 55. For å lage sirupen: I en liten kjele, kok opp en halv kopp vann og sukker til det er redusert til halvparten, ca. 5 minutter. Tilsett limesaft, og kok i ytterligere 2 minutter. Avkjøl, og tilsett rosevann etter smak. Med en fin pinne, stikk hull i toppen av den varme kaken, og bruk en spiseskje til å helle sirupen over hele toppen. Strø over pistasjnøtter hvis du bruker dem, og la kaken stå i 1 time. Pynt med roseblader hvis du ønsker det. Server med krem, yoghurt, skivet mango eller bær.