Sambousek

Sambousek

oppskrift på sambousek, smakfulle små paier fylt med kjøtt eller grønnsaker, perfekte som forrett eller snacks

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 5 pounds mel, pluss mer til utbaking
  • 2. 1/4 kopp sukker
  • 3. 5 spiseskjeer kosher salt
  • 4. 1 spiseskje tørket gjær
  • 5. 1/4 kopp rapsolje, pluss mer til å drysse
  • 6. 5 kopper kaldt vann
  • 7. 1 1/2 pounds gule spanske løk, hakket
  • 8. 6 spiseskjeer smør eller 1/4 kopp rapsolje
  • 9. 1 teskje allehånde
  • 10. 1 teskje kosher salt
  • 11. 1/2 teskje malt svart pepper
  • 12. 1/4 teskje cayennepepper
  • 13. 3 pounds kjøttdeig av sirloin
  • 14. 8 unser pinjekjerner
  • 15. 5 kopper rapsolje til steking

Fremgangsmåte

  1. 11. Til deigen: Ha melet i en mikser, og tilsett deretter sukker, salt, gjær og olje. Bland i 3 til 5 minutter. Begynn deretter å tilsette det kalde vannet sakte, til deigen samler seg til en stor ball (tilsett mer mel hvis deigen er tynn eller løs). La blandingen kjøre i ytterligere 15 minutter. Deretter lar du deigen hvile i 15 minutter. Sett på mikseren igjen og kjør deigen i 15 minutter til, før den får hvile i ytterligere 15 minutter. Ha deigen i en form, og dekk toppen lett med canolje. La den stå i romtemperatur i 1 time. Deretter setter du den i kjøleskapet og lar den hvile over natten.
  2. 22. Form 200 grams (7-ounce) baller av deigen, og rull dem lett i mel. Sett dem i en heveboks ved romtemperatur i 2 timer etter utbakingen. Plasser ballene side om side, og dekk dem med et tett lokk slik at det ikke kommer inn luft, ellers vil de bli tørre.
  3. 33. Til kjøttet: Stek løken i en stor stekepanne over middels høy varme med 4 ss smør til den er gyldenbrun. Tilsett deretter alle krydderne: allehånde, salt, svart pepper og cayennepepper. Legg i kjøttet og rør kontinuerlig for å unngå klumper. La kjøttet koke i 15 til 20 minutter.
  4. 44. I en annen panne, varm opp de resterende 2 ss smør til det er varmt. Tilsett pinjekjernene og kok dem til de er gylne, ca. 3 minutter, mens du rører slik at de ikke brenner seg.
  5. 55. Når pinjekjernene er kokt, hell dem over det kokte kjøttet. La kjøttet avkjøle til romtemperatur i 30 minutter.
  6. 66. Ta deigen og trykk den ut til en flat, tallerkenlignende form som er mindre enn 1/2 tomme tykk. Bruk et rundt glass til å kutte ut 4 deigstykker. Legg deretter 4 ss av kjøttfyllet