
Sambousek
oppskrift på sambousek, smakfulle små paier fylt med kjøtt eller grønnsaker, perfekte som forrett eller snacks
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Til deigen: Ha melet i en mikser, og tilsett deretter sukker, salt, gjær og olje. Bland i 3 til 5 minutter. Begynn deretter å tilsette det kalde vannet sakte, til deigen samler seg til en stor ball (tilsett mer mel hvis deigen er tynn eller løs). La blandingen kjøre i ytterligere 15 minutter. Deretter lar du deigen hvile i 15 minutter. Sett på mikseren igjen og kjør deigen i 15 minutter til, før den får hvile i ytterligere 15 minutter. Ha deigen i en form, og dekk toppen lett med canolje. La den stå i romtemperatur i 1 time. Deretter setter du den i kjøleskapet og lar den hvile over natten.
- 22. Form 200 grams (7-ounce) baller av deigen, og rull dem lett i mel. Sett dem i en heveboks ved romtemperatur i 2 timer etter utbakingen. Plasser ballene side om side, og dekk dem med et tett lokk slik at det ikke kommer inn luft, ellers vil de bli tørre.
- 33. Til kjøttet: Stek løken i en stor stekepanne over middels høy varme med 4 ss smør til den er gyldenbrun. Tilsett deretter alle krydderne: allehånde, salt, svart pepper og cayennepepper. Legg i kjøttet og rør kontinuerlig for å unngå klumper. La kjøttet koke i 15 til 20 minutter.
- 44. I en annen panne, varm opp de resterende 2 ss smør til det er varmt. Tilsett pinjekjernene og kok dem til de er gylne, ca. 3 minutter, mens du rører slik at de ikke brenner seg.
- 55. Når pinjekjernene er kokt, hell dem over det kokte kjøttet. La kjøttet avkjøle til romtemperatur i 30 minutter.
- 66. Ta deigen og trykk den ut til en flat, tallerkenlignende form som er mindre enn 1/2 tomme tykk. Bruk et rundt glass til å kutte ut 4 deigstykker. Legg deretter 4 ss av kjøttfyllet