
Reker i hvitløkssmør
Lær hvordan du lager en deilig shrimp scampi med enkle steg. Perfekt som forrett eller hovedrett for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Bland sjalottløk, 5 hvitløksfedd og 2 spiseskjeer olivenolje i en liten foodprocessor. Kjør til en jevn pasta.
- 22. Hell 6 spiseskjeer olivenolje og resten av hvitløken i en stor stekepanne over middels høy varme. La hvitløken frese i ett minutt, før du tilsetter halvparten av rekene og timianen. Krydre med 1/2 teskje salt og kok til rekene er stekt, men ikke gjennomkokt, i 1 til 2 minutter. Ta opp rekene og legg dem på en tallerken. Gjenta med resten av rekene og ytterligere 1/2 teskje salt. Ta rekene og timianen ut av pannen og legg dem på tallerkenen.
- 33. Tilsett de resterende 4 spiseskjeene olivenolje og sjalottløk- og hvitløkpastaen i den samme pannen, som står over middels varme. Kok under konstant omrøring til pastaen har tørket ut og begynner å feste seg til bunnen av pannen, ca. 2 til 3 minutter. Legg timianen tilbake i pannen og hell i hvitvin, sitronsaft, resten av saltet (1 1/2 teskje), smør og vann. Kok opp sausen raskt og la den koke til den er redusert til halvparten, ca. 4 til 5 minutter.
- 44. Når sausen har kokt inn, visp inn resten av smøret og legg rekene tilbake i pannen. Kok og vend forsiktig til rekene er dekket av sausen og akkurat er gjennomkokte, ca. 2 til 3 minutter. Rør inn persillen. Hvis sausen fortsatt virker for tynn, rør inn brødsmuler og kok opp bare for å tykne den. Server umiddelbart.
- 55. Fotograf: David Malosh