Sommerjordbærsyltetøy

Sommerjordbærsyltetøy

Lær hvordan du lager deilig sommer jordbærsyltetøy hjemme. Perfekt til frokost eller dessert, med få ingredienser og kort tid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1. 2 kopper knuste jordbær (ca. 2 1-punds beholdere)
  • 2. 2 ss sitronsaft
  • 3. 4 ½ kopper sukker
  • 4. ¾ kopp vann
  • 5. 6 ss Ball® Real Fruit® Classic Pektin
  • 6. 5 Ball® plastfryseglass (8 oz) eller 8 oz halvpint glasskrukker med lokk og bånd

Fremgangsmåte

  1. 11. Kombiner frukt som er forberedt* med sitronsaft i en stor bolle. Tilsett sukker, og bland grundig. La det stå i 10 minutter.
  2. 22. Kombiner vann og Ball® Real Fruit® Classic Pectin i en liten kjele. Kok opp til en full, rullende kokning som ikke lar seg stoppe, mens du rører kontinuerlig. La det koke hardt i 1 minutt, fortsatt under omrøring.
  3. 33. Tilsett den kokte pektinblandingen i fruktblandingen og rør i 3 minutter.
  4. 44. Skje jamen i rene Ball® fryseglass, og la det være ½ tomme luftrom øverst. Sett på lokk og la jamen stå i kjøleskapet til den har stivnet, men ikke lenger enn 24 timer. Server umiddelbart, oppbevar i kjøleskapet i opptil 3 uker eller frys i opptil 1 år.
  5. 5*For å forberede jordbær: Fjern stilken og knus ett lag av gangen med en potetstapper.