
Sommerjordbærsyltetøy
Lær hvordan du lager deilig sommer jordbærsyltetøy hjemme. Perfekt til frokost eller dessert, med få ingredienser og kort tid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Kombiner frukt som er forberedt* med sitronsaft i en stor bolle. Tilsett sukker, og bland grundig. La det stå i 10 minutter.
- 22. Kombiner vann og Ball® Real Fruit® Classic Pectin i en liten kjele. Kok opp til en full, rullende kokning som ikke lar seg stoppe, mens du rører kontinuerlig. La det koke hardt i 1 minutt, fortsatt under omrøring.
- 33. Tilsett den kokte pektinblandingen i fruktblandingen og rør i 3 minutter.
- 44. Skje jamen i rene Ball® fryseglass, og la det være ½ tomme luftrom øverst. Sett på lokk og la jamen stå i kjøleskapet til den har stivnet, men ikke lenger enn 24 timer. Server umiddelbart, oppbevar i kjøleskapet i opptil 3 uker eller frys i opptil 1 år.
- 5*For å forberede jordbær: Fjern stilken og knus ett lag av gangen med en potetstapper.