Mocha semifreddo

Mocha semifreddo

Lær hvordan du lager mocha semifreddo, en kremet og smakfull iskremdessert med kaffe og sjokolade. Perfekt for sommerens kaker eller som en elegant avslutning på middagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. Nonstick-kokingspray
  • 2. 8 unser kjøpt amaretti-kjeks (ca. 23 kjeks)
  • 3. 3 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 4. 3/4 kopp sukker
  • 5. 8 store eggeplommer
  • 6. 1/3 kopp brygget espresso
  • 7. 2 spiseskjeer tørr Marsala-vin
  • 8. En klype salt
  • 9. 1 kopp pisket krem

Fremgangsmåte

  1. 11. Spray en 23,5 x 13,3 x 7,6 cm stor metallform for brød lett med non-stick spray. Legg plastfolie i formen. Finhakk kokies i en food processor. Tilsett det smeltede smøret og kjør til smulene er fuktige. Trykk smulene ned i bunnen av den forberedte brødformen. Sett i kjøleskapet.
  2. 22. Visp sammen 1/2 kopp sukker, eggeplommer, espresso, Marsala og salt i en stor metallbolle for å blande. Sett bollen over en kjele med småkokeende vann (pass på at bunnen av bollen ikke berører vannet). Visp eggeblandingen til den er tykk og kremaktig, og et øyeblikks-termometer som er satt inn i blandingen viser 71°C, ca. 5 minutter. Sett kremen over en annen bolle med is for å avkjøle helt.
  3. 33. Bruk en elektrisk mikser og pisk fløten og resten av sukkeret (1/4 kopp) i en annen stor bolle til det dannes stive topper. Bruk en stor slikkepott av gummi og vend den piskede fløten inn i eggekremen. Skje blandingen oppå den forberedte bunnen. Dekk med plastfolie og frys til den er helt frossen, minst 8 timer eller opptil 3 dager.
  4. 44. Fjern plastfolien. Vend semifreddoen ut på et serveringsfat. Fjern plastfolien. Skjær semifreddoen i 2,5 cm tykke skiver og server.