Poppy Seed Torte

Poppy Seed Torte

Lær å lage en deilig poppy seed torte med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaffe eller festlige anledninger. Enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 2. 1/4 kopp sukker
  • 3. 1 teskje finrevet sitronskall
  • 4. 1/4 teskje salt
  • 5. 1 stang kaldt usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers biter
  • 6. 1 stort eggeplomme
  • 7. Kokespray
  • 8. 1/2 kopp sukker
  • 9. 4 store eggeplommer
  • 10. 3 spiseskjeer maisstivelse
  • 11. En klype salt
  • 12. 1 1/2 kopper helmelk
  • 13. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 14. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 15. 1/2 kopp kaldt kremfløte
  • 16. 1 spiseskje valmuefrø

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag bunnen: Kjør mel, sukker, sitronzest og salt i en food processor. Tilsett smør og kjør til blandingen ser ut som grovt mel. Tilsett eggeplomme og 2 spiseskjeer iskaldt vann; kjør til deigen begynner å samle seg. Hell ut på et stykke plastfolie og form til en disk. Pakk godt inn og sett i kjøleskapet til den er fast, minst 1 time og opptil 1 dag.
  2. 22. Lett smør en 23 cm rund tartform med løs bunn med non-stick spray. Kjevle ut deigen til en 25 cm runding på en lett melet overflate. (Hvis den blir for myk, sett den tilbake i kjøleskapet til den er fast.) Legg deigen forsiktig i den forberedte formen og trykk den ut i bunnen og opp langs sidene, og trim eventuelt overflødig deig. Prikk bunnen over hele med en gaffel. Sett i kjøleskapet til den er fast, minst 1 time eller over natten.
  3. 33. Forvarm ovnen til 190 °C. Sett tartformen på et stekebrett. Dekk bunnen med aluminiumsfolie, og fyll med bakevekt eller tørkede bønner. Sett stekebrettet i ovnen; stek til kantene er gyldne, ca. 20 minutter. Fjern folien og vektene, og fortsett å steke til bunnen er gyllen over hele, ytterligere 15–20 minutter. Overfør til en rist og la avkjøle helt. (Tartskallet kan lages opptil 1 dag i forveien.)
  4. 44. I mellomtiden, lag fyllet: Visp sukker, eggeplommer, maisstivelse og salt i en bolle til det er godt blandet. Varm melken i en liten kjele over middels varme (ikke la den koke). Visp gradvis halvparten av den varme melken inn i eggeblandingen, og hell deretter tilbake i kjelen med resten av melken. Kok opp under visping til det tykner som pudding, ca. 4 minutter. Visp inn smør og vanilje. Sil fyllet gjennom en finm